Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Controale pe piața peştelui

Autor: Ilie Stoianluni, 22 aprilie, 2013

Pentru controalele care se vor desfăşura în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, ANSVSA va semna un plan de acţiune comun, cu Inspectoratul General al Poliţei Române şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, care va avea aplicabilitate specifică pentru verificările privind comercializarea peştelui şi a produselor din peşte.

Acest plan de acţiune prevede colaborarea prin formarea unor echipe mixte ale reprezentanţilor instituţiilor semnatare, în scopul creşterii eficienţei verificărilor şi a diversificării aspectelor care vor fi controlate, prin complementarea competenţelor autorităţilor implicate.

Acţiunea comună se va realiza la nivel naţional, în perioada 22 – 28 aprilie şi va viza modul în care sunt respectate prevederile legale cu privire la colectarea, transportul şi comercializarea produselor şi subproduselor din peşte, precum şi respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţă a alimentelor. (Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media al ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...