Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controalele APIA se prelungesc

Autor: Meat MIlkmarți, 9 septembrie, 2014

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a prelungit termenul de control la faţa locului pentru schema de plata privind ajutoarele în sectorul zootehnic la ovine și caprine. Inspectorii APIA vor merge în teren până pe 28 septembrie, unde vor verifica existenţa animalelor declarate de fermieri.

Termenul de control la faţa locului pentru schema de plată privind ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciiile ovine/caprine se prelungeşte cu 10 zile.

Astfel, fermierii vor fi obligaţi să menţină animalele declarate prin cererea de sprijin până la data menţionată. Peste 200 de fermieri vor fi controlați la fața locului pentru verificarea numărului de animale înscrise în cererea de plată. În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea de sprijin financiar devine neeligibilă. Neconformităţile constatate în procedura de control administrativ şi la fața locului se sancţionează cu reducerea cuantumului plaţilor aferente sau cu excluderi de la plată. (tele3.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...