Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Control al DSVSA București, la antrepozitele din B-dul Timișoara

Autor: Meat MIlkluni, 8 august, 2016

În data de 05.08.2016, inspectorii DSVSA Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor ANSVSA, alături de inspectori din mai multe DSVSA judeţene, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de  Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat controale privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de funcţionare, în unităţi din Complexul Comercial, din B-dul Timişoara nr. 82, sector 6, Bucureşti.

 

Au fost verificate 17 unităţi (14 magazine alimentare, un depozit alimentar, un catering, o carmangerie) şi două mijloace de transport, la 16 unităţi şi cele două mijloace de transport, fiind constatate abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare, lipsă trasabilitate produse alimentare, neasigurarea sau întreruperea lanţului frigorific în cazul produselor refrigerate sau congelate, comercializarea produselor alimentare în spaţii neautorizate sanitar veterinar, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, transportul produselor alimentare în mijloace de transport neautorizate.

 

Un depozit alimentar a fost sigilat, unitatea fiind notificată asupra prezentării la sediul DSVSA Bucureşti, întrucât nu a putut fi contactat niciun reprezentant al societăţii. A fost retrasă de la comercializare cantitatea de 1.681,97 kg produse alimentare (peşte, carne şi organe pasăre, preparate din carne, produse lactate etc.) şi dirijată către o unitate de neutralizare, produse alimentare în valoare totală de 11.569,8 lei.

 

Urmare neconformităţilor înregistrate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 281.720 lei, fiind suspendată activitatea la un magazin alimentar, iar la un alt magazin alimentar dispunându-se interzicerea activităţii.

 

Având în vedere că obiectivul verificat prezintă grave deficienţe structurale, improprii desfăşurării activităţilor de comerţ cu produse alimentare, prin faptul că halele închiriate nu sunt izolate şi nici condiţionate termic, înregistrând temperaturi ambientale care intră în contact cu produsele alimentare, ce depăşesc 30 de grade celsius, favorizând procesele de alterare şi datorită condiţiilor insalubre constatate aşa cum reiese inclusiv din arhiva foto, considerăm că activitatea desfăşurată de operatorii economici din acest complex prezintă în integralitate risc crescut de siguranţă alimentară, în multe situaţii constatate chiar „atentat la siguranţa alimentară” a cetăţenilor bucureşteni, astfel că analizăm de urgentă baza legală pentru interzicerea funcţionării acestuia.

 

De asemenea, precizăm că urmare verificării documentelor sanitare veterinare şi a condiţiilor de subcontractare către unii operatorii economici, în obiectivul verificat ieri, 04.08.2016 în complexul comercial din str. Fântânica nr. 36, sector 2, s-a dispus suspendarea activităţii în perioada 05.08.-05.09.2016 a unei unităţi de tranşare-reambalare, precum şi interzicerea activităţii unui depozit frigorific, începând cu data de 12.08.2016. (DIRECTOR EXECUTIV Dr. Adrian VASILE)

Alertă alimentară: Specialități falsificate în loc de produse din lapte
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au reluat activitățile de control desfășurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind...

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...