Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Control DSVSA-București, la Antrefrig

Autor: Meat MIlkvineri, 5 august, 2016

În data de 04.08.2016, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, alături de inspectori din mai multe D.S.V.S.A. judeţene, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de  Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat controale privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de funcţionare, în unităţi din Piaţa de Gros Antrefrig, din str. Fântânica nr. 36, sector 2, Bucureşti.

 

Au fost verificate 37 unităţi, din care 35 depozite alimentare şi frigorifice, o unitate tranşare carne pasăre/carne preparată şi o unitate produse proaspete de pescuit, fiind constatate abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor cu privire la nerespectarea condiţiilor privind întreţinerea spaţiilor de depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit, comercializarea produselor alimentare în spaţii neautorizate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare.

 

A fost retrasă de la comercializare cantitatea de 3569 kg produse alimentare (carne, produse din carne, produse lactate) şi dirijată către o unitate de neutralizare.

 

De asemenea, a fost pusă sub sechestru sanitar veterinar cantitatea de 3252 kg produse lactate (brânzeturi) – din acest lot fiind recoltate probe în vederea efectuării de determinări microbiologice, pentru suspiciunea de fraudă alimentară şi 98 kg condimente cu termen de valabilitate depăşit.

 

La unitatea produse proaspete de pescuit a fost dispusă măsura suspendării activităţii. Urmare neconformităţilor înregistrate, au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 207.000 lei şi un avertisment.

 

Precizăm că la întregul complex comercial mai sus menţionat, se verifică documentele sanitare veterinare şi condiţiile de subcontractare către operatorii economici, unde avem în vedere suspendarea activităţii, până la remedierea tuturor neconformităţilor.  (DIRECTOR EXECUTIV Dr. Adrian VASILE)

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...