Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Control mai amanuntit al carnii de porc in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Specialistii insista ca este necesar un control mai amanuntit al carnii de porc in UE, in conditiile in care acest tip de carne ar putea fi responsabil pentru 10-20% dintre cazurile de Salmonela din Comunitate. Procentajul de imbolnaviri difera insa de la tara la tara.

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a pus la punct un plan de identificare a riscurilor biologice in ferme si la abatorizarea si procesarea carnii de porc, Biological Hazards Panel (BIOHAZ), care a fost aprobat de Comisia Europeana si care isi propune sa reduca incidenta Salmonela la porcii comunitari.

Pentru a implementa acest program se va institui, pentru prima data, un consortiu format din reprezentanti ai Statelor Membre. Acesta va propune un model de evaluare a riscului de imbolnavire cu Salmonela din ferma pana in furculita consumatorului european.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...