Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Control mai amanuntit al carnii de porc in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Specialistii insista ca este necesar un control mai amanuntit al carnii de porc in UE, in conditiile in care acest tip de carne ar putea fi responsabil pentru 10-20% dintre cazurile de Salmonela din Comunitate. Procentajul de imbolnaviri difera insa de la tara la tara.

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a pus la punct un plan de identificare a riscurilor biologice in ferme si la abatorizarea si procesarea carnii de porc, Biological Hazards Panel (BIOHAZ), care a fost aprobat de Comisia Europeana si care isi propune sa reduca incidenta Salmonela la porcii comunitari.

Pentru a implementa acest program se va institui, pentru prima data, un consortiu format din reprezentanti ai Statelor Membre. Acesta va propune un model de evaluare a riscului de imbolnavire cu Salmonela din ferma pana in furculita consumatorului european.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...