Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Control mai amanuntit al carnii de porc in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Specialistii insista ca este necesar un control mai amanuntit al carnii de porc in UE, in conditiile in care acest tip de carne ar putea fi responsabil pentru 10-20% dintre cazurile de Salmonela din Comunitate. Procentajul de imbolnaviri difera insa de la tara la tara.

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a pus la punct un plan de identificare a riscurilor biologice in ferme si la abatorizarea si procesarea carnii de porc, Biological Hazards Panel (BIOHAZ), care a fost aprobat de Comisia Europeana si care isi propune sa reduca incidenta Salmonela la porcii comunitari.

Pentru a implementa acest program se va institui, pentru prima data, un consortiu format din reprezentanti ai Statelor Membre. Acesta va propune un model de evaluare a riscului de imbolnavire cu Salmonela din ferma pana in furculita consumatorului european.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...