Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controversata taxa pe fast –food , obligatorie de la 1 martie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Sanatatii a propus dezbaterii publice proiectul pentru introducerea taxei fast food, urmand ca cei care produc, importa sau prepara alimente nerecomandate, adica cele care contin aditivi alimentari sau sare, grasimi si zahar in exces, sa plateasca taxa incepand cu 1 martie.

Acest proiect vine in continuarea listei alimentelor interzise in scoli si care probabil ca va sta la baza si noii reglementari. Printre produsele interzise a se comercializa in unitati de invatamant se numara prajiturile, bomboanele, acadelele, hamburgerii, pizza, produse tip patiserie, cartofi prajiti, maioneza, margarina, branza topita, mezeluri grase. Ministerul Sanatatii estimeaza ca va strange circa 3-4 mld. lei (peste 700 mil. euro) din aceasta taxa.

Contestata pe larg de oamenii de afaceri din industria alimentara, taxa pe fast-food ar putea conduce la scumpirea tuturor alimentelor si la retragerea de pe piata romaneasca a multinationalelor. Este o lege facuta pe genunchi, o lege realizata de cineva care nu cunoaste termenii si fara sa fie consultata intr-un dialog social cu asociatiile din industria alimentara. Pe noi nu ne-a invitat nimeni la vreo discutie, desi am fi acceptat cu siguranta, a spus presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta).

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...