Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Controversata taxa pe fast –food , obligatorie de la 1 martie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Sanatatii a propus dezbaterii publice proiectul pentru introducerea taxei fast food, urmand ca cei care produc, importa sau prepara alimente nerecomandate, adica cele care contin aditivi alimentari sau sare, grasimi si zahar in exces, sa plateasca taxa incepand cu 1 martie.

Acest proiect vine in continuarea listei alimentelor interzise in scoli si care probabil ca va sta la baza si noii reglementari. Printre produsele interzise a se comercializa in unitati de invatamant se numara prajiturile, bomboanele, acadelele, hamburgerii, pizza, produse tip patiserie, cartofi prajiti, maioneza, margarina, branza topita, mezeluri grase. Ministerul Sanatatii estimeaza ca va strange circa 3-4 mld. lei (peste 700 mil. euro) din aceasta taxa.

Contestata pe larg de oamenii de afaceri din industria alimentara, taxa pe fast-food ar putea conduce la scumpirea tuturor alimentelor si la retragerea de pe piata romaneasca a multinationalelor. Este o lege facuta pe genunchi, o lege realizata de cineva care nu cunoaste termenii si fara sa fie consultata intr-un dialog social cu asociatiile din industria alimentara. Pe noi nu ne-a invitat nimeni la vreo discutie, desi am fi acceptat cu siguranta, a spus presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta).

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...