Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controversata taxa pe fast –food , obligatorie de la 1 martie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Sanatatii a propus dezbaterii publice proiectul pentru introducerea taxei fast food, urmand ca cei care produc, importa sau prepara alimente nerecomandate, adica cele care contin aditivi alimentari sau sare, grasimi si zahar in exces, sa plateasca taxa incepand cu 1 martie.

Acest proiect vine in continuarea listei alimentelor interzise in scoli si care probabil ca va sta la baza si noii reglementari. Printre produsele interzise a se comercializa in unitati de invatamant se numara prajiturile, bomboanele, acadelele, hamburgerii, pizza, produse tip patiserie, cartofi prajiti, maioneza, margarina, branza topita, mezeluri grase. Ministerul Sanatatii estimeaza ca va strange circa 3-4 mld. lei (peste 700 mil. euro) din aceasta taxa.

Contestata pe larg de oamenii de afaceri din industria alimentara, taxa pe fast-food ar putea conduce la scumpirea tuturor alimentelor si la retragerea de pe piata romaneasca a multinationalelor. Este o lege facuta pe genunchi, o lege realizata de cineva care nu cunoaste termenii si fara sa fie consultata intr-un dialog social cu asociatiile din industria alimentara. Pe noi nu ne-a invitat nimeni la vreo discutie, desi am fi acceptat cu siguranta, a spus presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta).

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...