Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controversata taxa pe fast –food , obligatorie de la 1 martie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Sanatatii a propus dezbaterii publice proiectul pentru introducerea taxei fast food, urmand ca cei care produc, importa sau prepara alimente nerecomandate, adica cele care contin aditivi alimentari sau sare, grasimi si zahar in exces, sa plateasca taxa incepand cu 1 martie.

Acest proiect vine in continuarea listei alimentelor interzise in scoli si care probabil ca va sta la baza si noii reglementari. Printre produsele interzise a se comercializa in unitati de invatamant se numara prajiturile, bomboanele, acadelele, hamburgerii, pizza, produse tip patiserie, cartofi prajiti, maioneza, margarina, branza topita, mezeluri grase. Ministerul Sanatatii estimeaza ca va strange circa 3-4 mld. lei (peste 700 mil. euro) din aceasta taxa.

Contestata pe larg de oamenii de afaceri din industria alimentara, taxa pe fast-food ar putea conduce la scumpirea tuturor alimentelor si la retragerea de pe piata romaneasca a multinationalelor. Este o lege facuta pe genunchi, o lege realizata de cineva care nu cunoaste termenii si fara sa fie consultata intr-un dialog social cu asociatiile din industria alimentara. Pe noi nu ne-a invitat nimeni la vreo discutie, desi am fi acceptat cu siguranta, a spus presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta).

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...