Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conventie la paris referitoare la expozitiile internationale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Plenul Parlamentului European a votat, la Strasbourg, raportul deputatului roman Sabin Cutas privind „Aderarea statelor membre la Conventia de la Paris referitoare la expozitiile internationale”, scrie portalul agroazi.ro. Raportul Cutas va permite derularea expozitiilor internationale peintreg teritoriul Uniunii Europene.

Potrivit lui Sabin Cutas: „prin Conventia de la Paris, din 1928, s-a stabilit crearea unui Birou International al Expozitiilor care sareglementeze frecventa, calitatea si procedurile expozitiilor internationale. Conventia a permis, spre exemplu, organizarea expozitiei internationale din acest an de la Shanghai, din China. Statele pe al caror teritoriu se desfasoara expozitiile sunt obligate sa autorizeze prezenta obiectelor aduse de catre participanti.” Raportul vizeaza legislatia vamala, prin scutirea taxelor vamale pentru obiectele expuse. Conform Tratatului de la Lisabona, legislatia vamala face parte din politica comerciala comuna. Astfel, Uniunea Europeanatrebuie sa-si dea acordul pentru ca un stat membru saadere la Conventia de la Paris.

Totodata, Uniunea Europeananu poate sa adere ea insasi la Conventie, acesta ramanand un drept suveran al statelor membre”, a explicat europarlamentarul roman. „Pana in prezent 24 de state membre UE au aderat la Conventia de la Paris. Acest raport va permite Letoniei, Irlandei si Luxemburgului sa li se alature, derularea expozitiilor internationale devenind astfel posibila pe intreg teritoriul Uniunii”, a conchis Cutas.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...