Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conventie la paris referitoare la expozitiile internationale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Plenul Parlamentului European a votat, la Strasbourg, raportul deputatului roman Sabin Cutas privind „Aderarea statelor membre la Conventia de la Paris referitoare la expozitiile internationale”, scrie portalul agroazi.ro. Raportul Cutas va permite derularea expozitiilor internationale peintreg teritoriul Uniunii Europene.

Potrivit lui Sabin Cutas: „prin Conventia de la Paris, din 1928, s-a stabilit crearea unui Birou International al Expozitiilor care sareglementeze frecventa, calitatea si procedurile expozitiilor internationale. Conventia a permis, spre exemplu, organizarea expozitiei internationale din acest an de la Shanghai, din China. Statele pe al caror teritoriu se desfasoara expozitiile sunt obligate sa autorizeze prezenta obiectelor aduse de catre participanti.” Raportul vizeaza legislatia vamala, prin scutirea taxelor vamale pentru obiectele expuse. Conform Tratatului de la Lisabona, legislatia vamala face parte din politica comerciala comuna. Astfel, Uniunea Europeanatrebuie sa-si dea acordul pentru ca un stat membru saadere la Conventia de la Paris.

Totodata, Uniunea Europeananu poate sa adere ea insasi la Conventie, acesta ramanand un drept suveran al statelor membre”, a explicat europarlamentarul roman. „Pana in prezent 24 de state membre UE au aderat la Conventia de la Paris. Acest raport va permite Letoniei, Irlandei si Luxemburgului sa li se alature, derularea expozitiilor internationale devenind astfel posibila pe intreg teritoriul Uniunii”, a conchis Cutas.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...