Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cooperativele susțin continuarea activității și proiectelor d-lui Ministru Petre Daea

Autor: meatmilkvineri, 27 iulie, 2018

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Națională a Cooperativelor Agroalimentare din România  – COOP RO sunt alături de ministrul Agriculturii Petre DAEA și îl susțin în demersurile și eforturile pe care le face în folosul producătorilor agricoli.

 

Fermierii, membri ai cooperativelor pe care le reprezentam, resimt efectele pozitive ale muncii susținute de către ministrul Petre DAEA și echipa de la MADR.

 

Exprimarea nefericită nu poate știrbi probitatea profesională și dorința acestui om de a face tot ceea ce este posibil pentru sprijinirea  tuturor sectoarelor din agricultură.

 

Domnia sa a dorit să arate gravitatea unei situații grele cauzate de Pesta Porcină Africană (PPA) și nu să ofenseze în vreun fel comunitatea evreiască.

 

Răspândirea virusului Pestei Porcine Africane este o problemă de interes național, securitate și siguranță alimentară a României care trebuie tratată cu seriozitate și responsabilitate maximă care poate duce la eliminarea efectivului total de porcine din România atât din fermele comerciale cât și din gospodăriile populației.

 

Sectorul cărnii de porc începuse să își revină și după investiții și eforturi intense a fost redeschis exportul, după 10 ani. Prin aceste eforturi s-au redus importurile de carne de porc de la 55% la 35% anul trecut. Fermierii din sectorul vegetal vor fi afectați pentru că o parte considerabilă din producția de porumb, orz și grâu este folosită în hrana celor peste 4.5 milioane de porci din țară. România este una din puținele țări din U.E. care hrănesc porcii preponderent cu cereale de unde provine și gustul specific.

 

România este în prezent grădina zoologică a Europei, avem un efectiv foarte mare de porci mistreți care sunt principalii vectori ai PPA și trebuiesc luate măsurile de reducere a acestora pentru că în caz contrar vom ajunge să eliminăm atât toți mistreții dar mai ales cei peste 4 milioane de suine din fermele comerciale și cei aflați în gospodării.

 

Ministru Petre DAEA și MADR și-au făcut treaba, până în prezent. Este foarte important ca autoritățile statului (ANSVSA, Asociațiile Vânătorilor, Ministerul Mediului, Ministerul Apărării, Guvernul României, Președinția) să trateze cu maximă acest subiect să dezbată acest subiect în Consiliul Suprem de Apărare a Țării – CSAT, for care să le permită să ia măsurile care se impun în regim de urgență pentru a preveni dezastrul și repetarea repercursiunilor care le-au avut pentru țara noastră când a mai trecut prin situații similare și a avut nevoie sectorul zootehnic respectiv de 10 ani să își revină.

 

Rezultatele ministrului Petre DAEA, ale echipei MADR și continuitatea proiectelor sunt importante pentru sectorul agroalimentar, mediul rural românesc, fermierii autohtoni, reducerea deficitului comercial și creșterea ponderii agriculturii din PIB-ul României.

 

Cu respect,

 

În numele U.N.C.S.V. și COOP RO

Florentin BERCU

CCIA Franceză preia coordonarea Coaliției pentru Dezvoltarea României
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 iulie 2018

Comunicat) Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), una dintre cele mai importante inițiative ale mediului de afaceri din România, va fi coordonată în perioada iulie – decembrie 2018 de către Adela Jansen, în calitatea sa de membru al conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER)....

Adunarea generală a membrilor AHK România
Autor: meatmilk  /   joi, 14 iunie 2018

(Comunicat) Directorul general AHK România, Sebastian Metz, a prezentat în cadrul Adunării generale a membrilor activităţile AHK România şi obiectivele strategice viitoare. Astfel, ne dorim să dezvoltăm noi domenii şi să le extindem pe cele existente.   Printre acestea se numără evenimentele de specialitate şi cele...