Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Copa-Cogeca cere UE să reducă la minim concesiile în tratatul Mercosur

Autor: Mircea Demetermiercuri, 30 mai, 2018

Copa-Cogeca a cerut UE să evite presiuni suplimentare asupra sectorului agricol, în urma negocierilor cu blocul comercial latino-american Mercosur, privind concesiunile comerciale.

 

Cu multe incertitudini din sectorul agricol, inclusiv Brexit și viitoarea politică agricolă comună, precum și cu incertitudinile bugetului UE pentru perioada 2021-2027, Copa-Cogeca a trimis o scrisoare comisarului european Cecilia Malmström, solicitând încheierea unor acorduri comerciale echilibrate, care să respecte metodele de producție și să micșoreze concesiile comerciale pentru sectorul cărnii de vită.

 

Secretarul general al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a declarat că UE a oferit țărilor din Mercosur cote importante de export, în negocierile comerciale, fără a obține prea mult în schimb.

 

„Este extrem de important să includem instrumentele potrivite pentru a gestiona importurile, pentru a evita perturbările pieței și a oferi șanse egale IMM-urilor”, a spus Pesonen, citat de Global Meat, care a adăugat: „Într-un moment în care fermierii europeni se confruntă cu restricții suplimentare asupra activității lor și implementează măsuri de adaptare la schimbările climatice, alți parteneri comerciali își intensifică producția în detrimentul despăduririlor”.

 

Mercosur a primit numeroase semnale negative, inclusiv din partea Asociației Fermierilor din Irlanda (IFA), al cărei președinte, Angus Woods, a declarat că brazilienii „continuă să nu se conformeze standardelor”, adăugând că UE ar trebui să „stopeze orice importuri suplimentare de carne de vită, în cadrul negocierilor”.

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra
Autor: Nora Marin  /   marți, 8 ianuarie 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.   Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea...

Lidl UK anunță un parteneriat cu Müller
Autor: Mircea Demeter  /   marți, 8 ianuarie 2019

Lidl UK a anunțat că a lansat un parteneriat pentru lactate Grassroots, împreună cu Müller Milk & Ingredients, gest care marchează cea mai recentă dezvoltare a activității, pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabilă pentru produse lactate.   Parteneriatul urmează angajamentul lui Lidl de anul trecut, de a oferi...