Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Copa-Cogeca cere UE să reducă la minim concesiile în tratatul Mercosur

Autor: Mircea Demetermiercuri, 30 mai, 2018

Copa-Cogeca a cerut UE să evite presiuni suplimentare asupra sectorului agricol, în urma negocierilor cu blocul comercial latino-american Mercosur, privind concesiunile comerciale.

 

Cu multe incertitudini din sectorul agricol, inclusiv Brexit și viitoarea politică agricolă comună, precum și cu incertitudinile bugetului UE pentru perioada 2021-2027, Copa-Cogeca a trimis o scrisoare comisarului european Cecilia Malmström, solicitând încheierea unor acorduri comerciale echilibrate, care să respecte metodele de producție și să micșoreze concesiile comerciale pentru sectorul cărnii de vită.

 

Secretarul general al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a declarat că UE a oferit țărilor din Mercosur cote importante de export, în negocierile comerciale, fără a obține prea mult în schimb.

 

„Este extrem de important să includem instrumentele potrivite pentru a gestiona importurile, pentru a evita perturbările pieței și a oferi șanse egale IMM-urilor”, a spus Pesonen, citat de Global Meat, care a adăugat: „Într-un moment în care fermierii europeni se confruntă cu restricții suplimentare asupra activității lor și implementează măsuri de adaptare la schimbările climatice, alți parteneri comerciali își intensifică producția în detrimentul despăduririlor”.

 

Mercosur a primit numeroase semnale negative, inclusiv din partea Asociației Fermierilor din Irlanda (IFA), al cărei președinte, Angus Woods, a declarat că brazilienii „continuă să nu se conformeze standardelor”, adăugând că UE ar trebui să „stopeze orice importuri suplimentare de carne de vită, în cadrul negocierilor”.

FoodWatch: În scandalul Lactalis, ”Justiția încă așteaptă”
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 25 iulie 2018

Membrii Parlamentului francez, însărcinați cu anchetarea deficiențelor care au contribuit la izbucnirea scandalului Lactalis, determinat de prezența salmonellei în formulele pentru sugari, în 2017, au făcut o serie de sugestii care ar putea face ca țara să introducă controale mai stricte privind siguranța alimentelor, informează...

Rusia extinde embargoul asupra cărnii din Uniunea Europeană
Autor: Nora Marin  /   vineri, 20 iulie 2018

Global Meat News informează că guvernul moscovit a decis extinderea a embargoului asupra cărnii de porc și a produselor din carne din Uniunea Europeană. Făzând o declarație pe această temă, Vladimir Putin a argumentat că prelungirea va avea un impact pozitiv asupra sectorului rusesc de carne.   Ca urmare, industria cărnii...