Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Copa-Cogeca cere UE să reducă la minim concesiile în tratatul Mercosur

Autor: Mircea Demetermiercuri, 30 mai, 2018

Copa-Cogeca a cerut UE să evite presiuni suplimentare asupra sectorului agricol, în urma negocierilor cu blocul comercial latino-american Mercosur, privind concesiunile comerciale.

 

Cu multe incertitudini din sectorul agricol, inclusiv Brexit și viitoarea politică agricolă comună, precum și cu incertitudinile bugetului UE pentru perioada 2021-2027, Copa-Cogeca a trimis o scrisoare comisarului european Cecilia Malmström, solicitând încheierea unor acorduri comerciale echilibrate, care să respecte metodele de producție și să micșoreze concesiile comerciale pentru sectorul cărnii de vită.

 

Secretarul general al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a declarat că UE a oferit țărilor din Mercosur cote importante de export, în negocierile comerciale, fără a obține prea mult în schimb.

 

„Este extrem de important să includem instrumentele potrivite pentru a gestiona importurile, pentru a evita perturbările pieței și a oferi șanse egale IMM-urilor”, a spus Pesonen, citat de Global Meat, care a adăugat: „Într-un moment în care fermierii europeni se confruntă cu restricții suplimentare asupra activității lor și implementează măsuri de adaptare la schimbările climatice, alți parteneri comerciali își intensifică producția în detrimentul despăduririlor”.

 

Mercosur a primit numeroase semnale negative, inclusiv din partea Asociației Fermierilor din Irlanda (IFA), al cărei președinte, Angus Woods, a declarat că brazilienii „continuă să nu se conformeze standardelor”, adăugând că UE ar trebui să „stopeze orice importuri suplimentare de carne de vită, în cadrul negocierilor”.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...