Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Copa-Cogeca cere UE să reducă la minim concesiile în tratatul Mercosur

Autor: Mircea Demetermiercuri, 30 mai, 2018

Copa-Cogeca a cerut UE să evite presiuni suplimentare asupra sectorului agricol, în urma negocierilor cu blocul comercial latino-american Mercosur, privind concesiunile comerciale.

 

Cu multe incertitudini din sectorul agricol, inclusiv Brexit și viitoarea politică agricolă comună, precum și cu incertitudinile bugetului UE pentru perioada 2021-2027, Copa-Cogeca a trimis o scrisoare comisarului european Cecilia Malmström, solicitând încheierea unor acorduri comerciale echilibrate, care să respecte metodele de producție și să micșoreze concesiile comerciale pentru sectorul cărnii de vită.

 

Secretarul general al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a declarat că UE a oferit țărilor din Mercosur cote importante de export, în negocierile comerciale, fără a obține prea mult în schimb.

 

„Este extrem de important să includem instrumentele potrivite pentru a gestiona importurile, pentru a evita perturbările pieței și a oferi șanse egale IMM-urilor”, a spus Pesonen, citat de Global Meat, care a adăugat: „Într-un moment în care fermierii europeni se confruntă cu restricții suplimentare asupra activității lor și implementează măsuri de adaptare la schimbările climatice, alți parteneri comerciali își intensifică producția în detrimentul despăduririlor”.

 

Mercosur a primit numeroase semnale negative, inclusiv din partea Asociației Fermierilor din Irlanda (IFA), al cărei președinte, Angus Woods, a declarat că brazilienii „continuă să nu se conformeze standardelor”, adăugând că UE ar trebui să „stopeze orice importuri suplimentare de carne de vită, în cadrul negocierilor”.

COMAGRI: Declarație privind PAC 2021
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 23 mai 2018

În data de 22 mai, Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European a dat publicității o Declarație în care enunță principalele condiții care trebuie avute în vedere, la elaborarea exercițiului financiar al Uniunii Europene, pe componenta agroalimentară, în perioada 2021-2027.   În document se...

EuroCommerce: Cerem condiționarea acordării de fonduri europene de respectarea statului de drept
Autor: meatmilk  /   miercuri, 16 mai 2018

(Comunicat) Vorbind în cadrul Comisiei Europene, Christian Verschueren-Președinte al EuroCommerce a transmis organismului european opinia și propunerile asociației pe care o conduce, în legătură cu viitorul buget al Uniunii Europene și a informat cu privire la prioritățile celui mai mare angajator din sectorul privat din UE. Acesta a...