Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Copa-Cogeca: Producătorii europeni de carne de porc sunt în stare de război

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 17 februarie, 2016

Copa-Cogeca solicită reglementarea urgentă a relațiilor comerciale cu Rusia și reluarea exporturilor de carne de porc spre această țară. Acesta a fost punctul de vedere exprimat de Pekka Pesonen, Secretarul General al organizației, la întânirea care a avut loc la Bruxelles cu Phil Hogan, Comisarul pentru Agricultură al Uniunii Europene.

 

Potrivit GlobalMeatNews, Pekka Pesonen a afirmat că întreg sectorul cărnii de porc din Europa se află într-o situație disperată, în aceeași situație fiind și sectorul laptelui. Acesta a precizat: ”Sunt bucuros să constat că domnul Phil Hogan și ceilalți responsabili europeni admit faptul că sectorul european al cărnii de porc este într-o situație critică. După cum știm cu toții, fermierii europeni se confruntă cu lipsa de bani și foarte mulți se văd în situația de a-și închide afacerile. Sper, însă, ca, pe 25 februarie, când se va analiza situația, în Comisia pentru Agricultură, să se ia decizii favorabile fermierilor.”

 

Secretarul General al Copa-Cogeca a adăugat: ”Exporturile către Rusia trebuie reluate urgent. Concomitent, trebuie găsite noi piețe pentru carnea europeană de porc. Mai mult, trebuie găsite noi instrumente și facilități pentru creditarea fermierilor producători de carne de porc, dar și de lapte.”

 

Concluzionând, GlobalMeat News apreciază că reprezentanții tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, care vor fi prezenți la summit-ul din 25 februarie, organizat special pentru se încerca să se găsească o soluție pentru fermierii din acest domeniul al zootehniei, ”se află pe poziții de război”.

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...