Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Copa-Cogeca: Producătorii europeni de carne de porc sunt în stare de război

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 17 februarie, 2016

Copa-Cogeca solicită reglementarea urgentă a relațiilor comerciale cu Rusia și reluarea exporturilor de carne de porc spre această țară. Acesta a fost punctul de vedere exprimat de Pekka Pesonen, Secretarul General al organizației, la întânirea care a avut loc la Bruxelles cu Phil Hogan, Comisarul pentru Agricultură al Uniunii Europene.

 

Potrivit GlobalMeatNews, Pekka Pesonen a afirmat că întreg sectorul cărnii de porc din Europa se află într-o situație disperată, în aceeași situație fiind și sectorul laptelui. Acesta a precizat: ”Sunt bucuros să constat că domnul Phil Hogan și ceilalți responsabili europeni admit faptul că sectorul european al cărnii de porc este într-o situație critică. După cum știm cu toții, fermierii europeni se confruntă cu lipsa de bani și foarte mulți se văd în situația de a-și închide afacerile. Sper, însă, ca, pe 25 februarie, când se va analiza situația, în Comisia pentru Agricultură, să se ia decizii favorabile fermierilor.”

 

Secretarul General al Copa-Cogeca a adăugat: ”Exporturile către Rusia trebuie reluate urgent. Concomitent, trebuie găsite noi piețe pentru carnea europeană de porc. Mai mult, trebuie găsite noi instrumente și facilități pentru creditarea fermierilor producători de carne de porc, dar și de lapte.”

 

Concluzionând, GlobalMeat News apreciază că reprezentanții tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, care vor fi prezenți la summit-ul din 25 februarie, organizat special pentru se încerca să se găsească o soluție pentru fermierii din acest domeniul al zootehniei, ”se află pe poziții de război”.

Sergiana va participa și va expune la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Una dintre companiile de elită din sectorul de procesare a cărnii, Sergiana Poiana Mărului, va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care își va desfășura cea de-a VIII-a ediție în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Astfel, în cele două zile ale evenimentului,...

Danone, 20 de ani de producție locală și investiții în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) Anul acesta, Danone aniversează 20 de ani de activitate în România și de producție locală în cadrul fabricii din București. Pentru companie, 2019 are o dublă semnificație, întrucât Danone celebrează la nivel global 100 de ani de istorie în producția de iaurt.   De 20 de ani, fabrica Danone din București...