Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Copa Cogeca: Sectorul cărnii de porc rămâne în criză acută

Autor: Maria Demetriadmarți, 24 noiembrie, 2015

Sectorul de porc ramane intr-o criza profunda ca urmare a diminuarii preturilor, a avertizat de curand presedintele organizatiei Copa Cogeca. Potrivit acestuia, Comisia Europeana ar trebui sa permita cat mai curand depozitarea privata a carnii chiar din luna decembrie, altfel, crescatorii de suine fiind fortati sa renunte la afaceri.

 

„Pachetul de ajutor adoptat recent de Comisia Europeana consideram ca nu este suficient pentru a face fata problemelor din sectorul de carne. Pretul mediu din UE pentru carnea de porc este in scadere de peste 8 saptamani consecutive. Solicitam Comisiei Europene sa initieze demersurile necesare pentru a permite depozitarea privata a carnii de porc, chiar din luna decembrie. O amanare a acestei decizii pentru ianuarie consideram ca gresita, presiunea pe crescatorii de suine fiind foarte mare”, a declarat de curand presedintele organizatiei Copa Cogeca, Martin Merrild, potrivit unui comunicat.

 

Acesta a mai mentionat ca in lipsa unor masuri concrete de ajutor a acestui sector, multi crescatori de suine se vor vedea nevoiti sa renunte la afaceri. „Daca nu se iau masuri, multi crescatori vor fi fortati sa isi paraseasca afacerile. Regretam de asemenea lipsa unui progres real in negocierile cu autoritatile ruse privind redeschiderea acestei piete pentru produsele de carne europene”, a mai spus Martin Merrild.

 

La inceputul lunii septembrie, Comisia Europeana a anuntat ca va acorda un sprijin financiar statelor membre in valoare de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor din sectoarele lapte si carne de porc. Din anvelopa totala, Romania a primit 11,1 milioane de euro.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...