Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Copiii cu dizabilități intelectuale, susținuți de Profi

Autor: meatmilkmiercuri, 16 mai, 2018

(Comunicat) Fundația Special Olympics din România așteaptă 90 de sportivi cu dizabilități intelectuale la linia de mijloc a terenului, în cadrul Campionatelor Regionale de Fotbal, ce se derulează la Cluj și București, pe 15, respectiv 16 mai a.c. Evenimentele reunesc copii și tineri cu dizabilități intelectuale care vor forma echipe mixte cu elevii din școlile de masă în cadrul proiectului „Performanța Socială prin Sport”, derulat cu sprijinul PROFI, cea mai mare rețea de magazine de proximitate din România. Fluierul arbitrului va suna mai întâi marți, la Cluj, unde se derulează primul meci începând cu ora 09.00,la Baza Sportivă Gheorgheni (str. Alexandru Vaida Voevod). Competiția reunește 88 de jucători organizați în 8 echipe (din care 48 sunt sportivi cu dizabilități intelectuale).

 

La București, Turneul de Fotbal se derulează miercuri, de la ora 10.00, pe terenurile Champion Club, din incinta stadionului Iolanda Balaș Soter. Vor avea loc meciuri, dar și demonstrații individuale și meciuri demonstrative. Pe terensunt așteptați 77 de jucători (din care 42 sunt cu dizabilități intelectuale), organizați în 7 echipe cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, respectiv 15 și 17 ani provenind de la 7 școli speciale și de arte și meserii. În total, încele două Turnee Regionale de Fotbal Special Olympics vor evolua 15 echipe și un total de 165 de jucători, din școlispeciale și din școlile de masă.

 

„Fotbalul este unul dintre cele mai iubite sporturi și de către sportivii Special Olympics. Faptul că dă posibilitatea tinerilor cu și fără dizabilități să facă echipă în teren e un exercițiu extraordinar de toleranță,  cooperare și fair play”, a declarat Viorel Mocanu, director sportiv în cadrul Special Olympics România.

 

Competițiile regionale de la Cluj și București fac parte dintr-o serie de 7 evenimente derulate cu sprijinul rețelei de magazine PROFI, sub sloganul PROFI susține BRAVII sportivi Special Olympics. Evenimentele vor reuni în competiții sportive aproape 950 de persoane cu dizabilități intelectuale, dar și 460 de mentori, voluntari, profesori și membri ai familiei. Obiectivul proiectului este de a ajuta tinerii cu dizabilități să își descopere abilitățile sportive,  să aibă mai mare încredere în ei înșiși și astfel să fie mai ușor acceptați și integrați în societate. Partenerii evenimentului sunt Hervis Sports & FashionșiFundațiaUnited WayRomânia.

 

Evenimentele fotbalistice de la Cluj și București s-au derulat în continuarea fazei regionale a Campionatului Național de Fotbal Unificat desfășurat în zilele de 10 și 11 mai a.c. la Brașov, Arad, Bacău, Galați, Iași, Târgu Jiu și Sibiu. Competițiile au avut loc în cadrul săptămânii Europene a Fotbalului Special Olympics, finanțat prin programul FIFA Football for Hope, cu sprijinul Federației Române de Fotbal. Etapa finală a Campionatului Național de Fotbal Unificat va avea loc în perioada 6 – 8 iunie a.c.,la Hațeg.

 

Despre Special Olympics International

 

Special Olympics este cea mai mare organizaţie sportivă din lume pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale, care organizează anual antrenamente şi competiţii sportive pentru 5,7 milioane de sportivi şi parteneri din 172 de ţări. În fiecare zi, are loc un eveniment sportiv Special Olympics iar, anual, organizaţia derulează până la 100.000 de evenimente locale, naţionale şi internaţionale. Organizaţia şi acţiunile sale sunt recunoscute de Comietul Olimpic Internaţional. Special Olympics derulează Jocurile Olimpice Special Olympics de Vară şi de Iarnă, la fiecare doi ani. Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice Special Olympics va avea loc la Abu Dhabi, în martie 2019.

 

Despre Special Olympics România

 

Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România Special Olympics a ajutatdin 2003până în prezent peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).

 

Despre Rețeaua de Magazine PROFI

 

PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din țară și cu un ritm de creștere încă neegalat în România. La începutul lunii, funcționau peste 760 de magazine înlocalități din toate județele și municipiul București. În 2017, au fost inaugurate nu mai puțin de 195 de unități și în fiecare dintre anii care vin urmează să se deschidă un număr de magazine cel puțin egal cu cel din anul precedent. (www.profi.ro )

REWE a deschis un nou magazin Penny Market în Fundulea
Autor: meatmilk  /   joi, 4 octombrie 2018

(Comunicat) REWE România continuă planul de extindere și deschide un nou magazin Penny Market în Fundulea. Astfel, rețeaua de magazine ajunge la 226 de spații deschise.   Magazinul Penny Market din Fundulea are un spațiu de vânzare de 795,6 m2 și o echipă de 16 angajați ce va fi alături de clienți zi de zi, de luni până...

C.C a aprobat preluarea magazinelor Adivin 95 de către Mega Image
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat) Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mega Image SRL a preluat trei magazine ce aparțin companiei Adivin’95 SRL.   Mega Image, parte a Grupului Ahold Delhaize, activează în România, în cea mai mare parte, în sectorul comerțului cu amănuntul de bunuri de consum curent. Din magazinele Mega Image,...