Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Copiii fără lapte și capul fără minte!

Autor: Ilie Stoianvineri, 5 iulie, 2019

Se știa de multă vreme că România are un deficit bugetar uriaș. Asta, din cauza unei politici economice total greșite, o politică bazată pe pomeni, nu pe eficiență, o politică bazată pe împrumuturi, nu pe sprijinirea producției, o politică bazată pe… ce mai tura-vura, o politică a lui ”dă și mie!”

 

Unii experți afirmau că efectele vor începe să fie resimțite în primăvara anului viitor, ații, ceva mai târziu. Iată că dezastrul începe chiar în aceste zile și e anunțat prin alte măsuri fără niciun Dumnezeu, pe plan economic dar și strategic.

 

Dacă vorbim despre măsuri, chiar dacă inițiativa nu face obiectul publicației noastre, nu avem cum să trecem peste propunerea celor 72 de parlamentari, aceea de a obliga prin lege, copiii, să dea bani părinților pensionari. Îmbrăcată ipocrit în haina grijii pentru cei de vârsta a treia, cei 72 de zăbăuci vor, de fapt, în acest fel, să pună pe alții să le plătească bătrânilor măcar o parte din pensii, statul nemaiavând bani. De ce? Tocmai pentru că, așa cum spuneam mai sus, în loc să stimuleze producția, munca, statul a stimulat pomana.

 

Asta a dus la anunțul lui Eugen Teodorovici, acela care spunea că este foarte posibil ca Guvernul să renunțe la programul Cornul și Laptele, pentru a reduce cheltuielile guvernamentale. Ce ar însemna asta pentru fermierii și procesatorii de lapte din România, nu mai punem în discuție, pentru că știm cu toții. Ce ar însemna asta pentru copiii care beneficiază de acest program, iar nu mai spunem, cu atât mai mult cu cât acesta este un program european.

 

Ce înseamnă asta pentru un guvern social-democrat, care a făcut din grija față de om un stindard de propagandă, iar nu comentăm, doar că, băgăm de seamă că grija lor pentru om înseamnă grija pentru oamenii lor, cu pensiile lor speciale cu tot, nu pentru români, mergând exact după rețeta lui Ceaușescu: ”Vom construi o Românie nouă, nu vouă”!

Oare, vom apuca vremurile în care în fruntea acestei țări vor ajunge și oameni cu mintea la ei!?

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

România, din nou, acuzatul de serviciu
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 14 februarie 2019

Ne-am învățat de mult cu faptul că România este acuzatul de serviciu al străinilor. Cred că, dacă s-ar întâmpla ceva în alt sistem solar, extratereștrii ar urla ca din gură de șarpe, la Consiliul Intergalactic, că românii sunt de vină.   Așa a fost acum câțiva ani, când cu scandalul cărnii de cal. Deși alții erau...