Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Corea de nord: e nevoie urgenta de vaccinuri impotriva fmd

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Este nevoie urgenta de echipamente si vaccinuri de peste un milion de dolari pentru a stapani epidemia de Foot-and-Mouth disease (FMD) care afecteaza fermele din Corea de Nord, spun analistii, citati de presa internationala.

O echipa a World Organisation for Animal Health (OIE) a calatorit in aceasta tara si a raportat focare ale bolii in 8 dintre cele 13 provincii. Reprezentantii OIE au vizitat cateva ferme si spun ca este nevoie de masuri urgente impotriva epidemiei dar si de imbunatatirea practicilor de biosecuritate si crearea de noi laboratoare care sa permita identificarea si controlul bolilor. Deocamdata autoritatile locale nu au reusit sa izoleze exact tipul de virus care provoaca imbolnavirea animalelor astfel ca nu se stie inca ce vaccin ar fi cel mai potrivit.

FMD afecteaza bovinele, ovinele, caprinele, porcinele. Este foarte contagioasa si se raspandeste pin mucus, saliva si alte fluide ale corpului; hainele oamenilor, grajdurile sau vehicule de transport sunt un mediu propice conservarii temporare a virusului astfel ca infectarile sunt greu de tinut sub control.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...