Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Corea de nord: e nevoie urgenta de vaccinuri impotriva fmd

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Este nevoie urgenta de echipamente si vaccinuri de peste un milion de dolari pentru a stapani epidemia de Foot-and-Mouth disease (FMD) care afecteaza fermele din Corea de Nord, spun analistii, citati de presa internationala.

O echipa a World Organisation for Animal Health (OIE) a calatorit in aceasta tara si a raportat focare ale bolii in 8 dintre cele 13 provincii. Reprezentantii OIE au vizitat cateva ferme si spun ca este nevoie de masuri urgente impotriva epidemiei dar si de imbunatatirea practicilor de biosecuritate si crearea de noi laboratoare care sa permita identificarea si controlul bolilor. Deocamdata autoritatile locale nu au reusit sa izoleze exact tipul de virus care provoaca imbolnavirea animalelor astfel ca nu se stie inca ce vaccin ar fi cel mai potrivit.

FMD afecteaza bovinele, ovinele, caprinele, porcinele. Este foarte contagioasa si se raspandeste pin mucus, saliva si alte fluide ale corpului; hainele oamenilor, grajdurile sau vehicule de transport sunt un mediu propice conservarii temporare a virusului astfel ca infectarile sunt greu de tinut sub control.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...