Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Corea de nord: e nevoie urgenta de vaccinuri impotriva fmd

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Este nevoie urgenta de echipamente si vaccinuri de peste un milion de dolari pentru a stapani epidemia de Foot-and-Mouth disease (FMD) care afecteaza fermele din Corea de Nord, spun analistii, citati de presa internationala.

O echipa a World Organisation for Animal Health (OIE) a calatorit in aceasta tara si a raportat focare ale bolii in 8 dintre cele 13 provincii. Reprezentantii OIE au vizitat cateva ferme si spun ca este nevoie de masuri urgente impotriva epidemiei dar si de imbunatatirea practicilor de biosecuritate si crearea de noi laboratoare care sa permita identificarea si controlul bolilor. Deocamdata autoritatile locale nu au reusit sa izoleze exact tipul de virus care provoaca imbolnavirea animalelor astfel ca nu se stie inca ce vaccin ar fi cel mai potrivit.

FMD afecteaza bovinele, ovinele, caprinele, porcinele. Este foarte contagioasa si se raspandeste pin mucus, saliva si alte fluide ale corpului; hainele oamenilor, grajdurile sau vehicule de transport sunt un mediu propice conservarii temporare a virusului astfel ca infectarile sunt greu de tinut sub control.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...