Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Coreea de sud isi face rezerva de cereale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Coreea de Sud este interesata sa-si constituie o rezerva strategica de cereale, urmand exemplul altor state asiatice ingrijorate de cresterea preturilor la alimente si tensiunile sociale, transmite Reuters. Rezervele vor fi consta in cereale, altele decat orez, precum grau si porumb, si ar urma sa fie echivalente cu aproximativ 12 procente din consumul anual.

Cresterea exploziva a preturilor la alimente, ce recent au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, a speriat guvernele asiatice, care se tem de repetarea violentelor din 2008.

O serie de surse din ministerul sud-coreean al Agriculturii au declarat luni, pentru Reuters, ca cea de-a patra economie asiatica este interesata sa cumpere in acest an o cantitate totala de 552.000 de tone de grau, porumb si soia boabe. Potrivit estimarilor actuale costul achizitiilor ar urma sa se ridice la 200 miliarde woni (180,2 milioane de dolari), dar nu includ si taxele de stocare.

Este o masura de acoperire a riscului (hedge), a declarat o sursa din ministerul sud-coreean al Agriculturii, adaugand ca cel mai probabil achizitiilor vor fi facute din SUA, principalul exportator de cereale in Coreea de Sud. O alta sursa a declarat ca la baza au stat recomandarile FAO referitoare la constituirea de stocuri echivalente cu 12-17 procente din consumul anual. Coreea de Sud produce doar cinci procente din cerealele destinate consumului alimentar si este al treilea importator mondial de porumb.

Zilele trecute, presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, a avertizat ca cresterea preturilor la alimente a atins un nivel alarmant si poate duce la instabilitati politice, iar siguranta alimentara ar trebui sa fie prioritara in acest an pentru marile economii ale lumii.

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...

CEC Bank: Mihaela Popa, numită ca Director General–Presedinte interimar
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Actionarul CEC BANK S.A., Statul Roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, a hotarat modificarea statutului Bancii in sensul adoptarii sistemului splitat de conducere (separarea functiei de Presedinte al Consiliului de Administratie de cea de Director General – Presedinte al Comitetului de Directie). Totodata, Adunarea...