Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Corespondenta speciala de la Paris: Ana si Cornel au facut senzatie la sial 2012 cu un salam de un metru

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Participarea delegatiei revistelor Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte la SIAL 2012 a fost deosebit de fructuoasa in ziua de ieri, avand numeroase contacte, atat cu procesatorii romani care expun, dar, mai ales, cu companii din strainatate, furnizoare de utilaje, materii prime, tehnologii de laborator dar si procesatori din Uniunea Europeana, Statele Unite, China si alte zone.

In rest, ziua de 24 octombrie ne-a confirmat, din pacate, faptul ca procesatorii de lapte din Romania au fost foarte putin reprezentati la SIAL 2012. De fapt, companiei Unilact Transilvania i-a revenit sarcina de a tine stindardul industriei romaneasti de profil, fiind si singurul expozant exclusiv, din domeniu, daca ii excludem din enumerare pe cei de la Zimbria care si-au avut standul in pavilionul national al Romaniei.

Mai mult, celor de la Unilact le-a fost dificil si din cauza faptului ca organizatorii i-au izolat bine-mercis, rezervandu-le un spatiu de expunere in hala 8 D. Cu toate acestea, prezenta companiei romanesti nu a trecut neobservata, publicul francez fiind incantat de produsele expuse si, mai ales, degustate. Speram pentru cei de la Unilact ca prezenta la SIAL nu s-a rezumat doar la atat

Dar, pentru expozantii romani din din zona de carne, ieri a fost o zi foarte buna. Evidentiatii zilei au fost cei de la Ana si Cornel, aceia care au pregatit special pentru SIAL 2012 un salam de un metru, salam care a fost nu doar admirat, ci si degustat pana la epuizare, de vizitatori.

La randul lor, reprezentantii firmei Vascar, care ne-au confirmat cresterea de peste 24 % a vanzarilor in acest an, s-au declarat foarte multumiti de rezultatele contactelor avute la targul parizian, la fel ca si reprezentantele companiei Agricola International Bacau, acelea care au stabilit contacte de afaceri cu noi parteneri externi si care au confirmat prezenta la viitoarea conferinta internationala Meat & Milk care va avea loc anul viitor in organizarea agentiei infoALIMENT si a revistelor Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte.

Ziua de ieri, insa, a reprezentat si o buna oportunitate de a lua contact cu ultimele tendinte din retail-ul modern european. Astfel, in materialele informative prezentate in sectiunea dedicata, s-a detaliat faptul ca retail-ul modern absoarbe mai bine de 10 % din produsele noi si ca, la SIAL 2012 exista oportunitatea contactarii a nu mai putin de 64.000 de magazine din intreaga Uniune Eropeana

Vom reveni cu noutati.

De la Paris,
Claudia Bocean si Nicoleta Trifu

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...