Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CorespondenȚA specialA de la paris: aur pentru o companie romaneasca de packaging, la sial 2012

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Prezenta la Paris, echipa revistelor Fabrica de Lapte si Fabrica de Carne a luat imediat pulsul manifestarilor celui mai mare targ destinat Industriei alimentare din acest an, transmitand in tara noi informatii.

Astfel, ziua de 22 octombrie a fost cea a marilor evenimente, organizatorii anuntand premiile pentru Invovatie. Marele Premiu a fost impartit intre trei producatori. Unul dintre Marile Premii a fost atribuit companiei franceze Foodbiotic, pentru Eau de Safran, un spray de sofran deosebit de lejer in manipulare. Un altul, pentru sarea lichida Mengazzoli, propusa spre jurizare de italienii de la Acetifico Mengazzoli SNC, iar a treia felie a tortului Marelui Premiu a revenit tot unor francezi, care au prezentat kit-ul tartinabil Gaulibier.

Premiul Intermarche, acordat de retailul din Franta, a revenit cercetatorului francez Jean Roze, care a propus un sortiment de carne de vita cu legume intr-un ambalaj deosebit de usor in manipulare.

Premiul Disney SIAL a fost acordat polonezilor de la Grazyna, pentru Salata de fructe Fantasy. Totodata, au fost acordate doua Premii Speciale, unul pentru iaurtul de baut Vrai, al francezilor de la Tribalat Noyal, iar altul pentru Pateul din inima de miel, al companiei franceze Les Ruchers de Gue.

Aur si argint pentru romanii de la AMPRO Design

Manifestare colaterala SIAL 2012, Pentawards, competitia destinata tehnologiilor si designului din industria ambalajelor si-a desemnat si ea castigatorii. Ne bucuram sa informam cititorii din tara ca, la aceasta editie, Medalia de Aur a fost acordata agentiei AMPRO Design, specializata in packaging si design, pentru conceptul Wine undercover, in fapt, o sticla de vin mascata intr-una de lapte

Celelalte doua medalii de argint obtinute de designerii de la AMPRO au fost acordate pentru ambalajul concept Modelino Flour si pentru re-designul ambalajelor de patiserie congelata Morarita. Competitia s-a desfasurat in avanpremiera targului SIAL, iar premiile au fost acordate la Hotel le Grand de Paris.

Nici prezenta procesatorilor romani de carne nu a trecut neobservata. Evidentiatii zilei de ieri au fost cei de la Angst, companie ale caror produse au fost incluse in primul fotoreportaj oficial al SIAL 2012.

Vom reveni cu amanunte.

Claudia Bocean
Nicoleta Trifu

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

CorespondenȚA specialA de la paris: aur pentru o companie romaneasca de packaging, la sial 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prezenta la Paris, echipa revistelor Fabrica de Lapte si Fabrica de Carne a luat imediat pulsul manifestarilor celui mai mare targ destinat Industriei alimentare din acest an, transmitand in tara noi informatii.

Astfel, ziua de 22 octombrie a fost cea a marilor evenimente, organizatorii anuntand premiile pentru Invovatie. Marele Premiu a fost impartit intre trei producatori. Unul dintre Marile Premii a fost atribuit companiei franceze Foodbiotic, pentru Eau de Safran, un spray de sofran deosebit de lejer in manipulare. Un altul, pentru sarea lichida Mengazzoli, propusa spre jurizare de italienii de la Acetifico Mengazzoli SNC, iar a treia felie a tortului Marelui Premiu a revenit tot unor francezi, care au prezentat kit-ul tartinabil Gaulibier.

Premiul Intermarche, acordat de retailul din Franta, a revenit cercetatorului francez Jean Roze, care a propus un sortiment de carne de vita cu legume intr-un ambalaj deosebit de usor in manipulare.

Premiul Disney SIAL a fost acordat polonezilor de la Grazyna, pentru Salata de fructe Fantasy. Totodata, au fost acordate doua Premii Speciale, unul pentru iaurtul de baut Vrai, al francezilor de la Tribalat Noyal, iar altul pentru Pateul din inima de miel, al companiei franceze Les Ruchers de Gue.

Aur si argint pentru romanii de la AMPRO design

Manifestare colaterala SIAL 2012, Pentawards, competitia destinata tehnologiilor si designului din industria ambalajelor si-a desemnat si ea castigatorii. Ne bucuram sa informam cititorii din tara ca, la aceasta editie, Medalia de Aur a fost acordata agentiei AMPRO Design, specializata in packaging si design, pentru conceptul Wine undercover, in fapt, o sticla de vin mascata intr-una de lapte

Celelalte doua medalii de argint obtinute de designerii de la AMPRO au fost acordate pentru ambalajul concept Modelino Flour si pentru re-designul ambalajelor de patisserie congelata Morarita.

Competitia s-a desfasurat in avanpremiera targului SIAL, iar premiile au fost acordate la Hotel le Grand de Paris.

Nici prezenta procesatorilor romani de carne nu a trecut neobservata. Evidentiatii zilei de ieri au fost cei de la Angst, companie ale caror produse au fost incluse in primul fotoreportaj oficial al SIAL 2012.

Vom reveni cu amanunte.

Claudia Bocean
Nicoleta Trifu

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...