Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CorespondenȚA specialA de la paris: pavilionul romaniei, en-vedette la sial 2012

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Ziua de 23 octombrie a confirmat pentru toti cei prezenti ca firmele expozante din Romania, prezente la standul tarii noastre, sunt printre vedetele acestei editii a targului SIAL. La succesul acesta contribuie din plin si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, oferite vizitatorilor si specialistilor din celelalte tari atat in editiile lor originale, cat si in editiile tiparite special pentru SIAL 2012, in limba engleza, contribuind astfel la punerea in contact a firmelor romanesti din zona de procesare a carnii si a laptelui cu mediul de afaceri international.

Altfel, ne bucuram sa transmitem la Bucuresti faptul ca, desi pavilionul national este amplasat exact langa cel al Spaniei, in care zona Cataluniei detine o pondere importanta, multimea de vizitatori, in cea mai mare parte a lor, specialisti, sunt prezenti la oficiile si standurile companiilor romanesti si nu ale vecinilor, acolo unde se informeaza direct despre starea industriei alimentare din Romania si acolo unde, deja, incheie contracte comerciale.

Acest succes la public este datorat in special faptului ca, daca firme din alte tari vin cu un singur produs (spre exemplu, la spanioli nu gasesti decat jambon, jambon si iar…jambon), companiile din Romania prezinta o varietate extrem de mare de produse. De aceea, ora pranzului, dar si ora 18 a fiecarei zile, au devenit adevarate momente de degustare pentru vizitatorii care iau cu asalt standurile firmelor din Romania, delectandu-se cu bunatatile expuse. In plus, serile standului national sunt condimentate cu momentele muzicale asigurate de timbalistul roman Marius Mihalache.

Pentru ca, intr-o corespondenta anterioara am amintit de Angst, sa specificam faptul ca, potrivit reprezentantilor acestei companii, tinta prezentei din acest an a fost atinsa inca din prima zi, prin dezvoltarea relatiilor de afaceri, in restul timpului ocupandu-se cu oferirea spre degustare a Salamului de Sibiu.

Cei de la Inorogul au incheiat un contract de mare volum cu beneficiari din Asia, iar standul Zimbria pare a fi cel mai cautat dintre toate, datorita calitatii produselor dar si a modului in care ele sunt prezentate.

Ziua de ieri, insa, a adus publicului si o serie foarte interesanta de conferinte si simpozioane. Cea mai incitanta a fost aceea cu titlul Inovatii in domeniul ingredientelor, solutia de depasire a crizei, conferinta la care a participat o numeroasa asistenta, careia i s-au prezentat ultimele produse din domeniu dar, mai ales, modele de strategii pentru includerea noilor ingrediente in produsele lactate sau in preparatele din carne, in asa fel incat, eficienta sa fie mult imbunatatita.

Vom reveni cu amanunte.

De la Paris,
Claudia Bocean si Nicoleta Trifu

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...

CorespondenȚA specialA de la paris: pavilionul romaniei, en-vedette la sial 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ziua de 23 octombrie a confirmat pentru toti cei prezenti ca firmele expozante din Romania, prezente la standul tarii noastre, sunt printre vedetele acestei editii a targului SIAL. La succesul acesta contribuie din plin si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, oferite vizitatorilor si specialistilor din celelalte tari atat in editiile lor originale, cat si in editiile tiparite special pentru SIAL 2012, in limba engleza, contribuind astfel la punerea in contact a firmelor romanesti din zona de procesare a carnii si a laptelui cu mediul de afaceri international.

Altfel, ne bucuram sa transmitem la Bucuresti faptul ca, desi pavilionul national este amplasat exact langa cel al Spaniei, in care zona Cataluniei detine o pondere importanta, multimea de vizitatori, in cea mai mare parte a lor, specialisti, sunt prezenti la oficiile si standurile companiilor romanesti si nu ale vecinilor, acolo unde se informeaza direct despre starea industriei alimentare din Romania si acolo unde, deja, incheie contracte comerciale.

Acest succes la public este datorat in special faptului ca, daca firme din alte tari vin cu un singur produs (spre exemplu, la spanioli nu gasesti decat jambon, jambon si iar…jambon), companiile din Romania prezinta o varietate extrem de mare de produse. De aceea, ora pranzului, dar si ora 18 a fiecarei zile, au devenit adevarate momente de degustare pentru vizitatorii care iau cu asalt standurile firmelor din Romania, delectandu-se cu bunatatile expuse. In plus, serile standului national sunt condimentate cu momentele muzicale asigurate de timbalistul roman Marius Mihalache.

Pentru ca, intr-o corespondenta anterioara am amintit de Angst, sa specificam faptul ca, potrivit reprezentantilor acestei companii, tinta prezentei din acest an a fost atinsa inca din prima zi, prin dezvoltarea relatiilor de afaceri, in restul timpului ocupandu-se cu oferirea spre degustare a Salamului de Sibiu.

Cei de la Inorogul au incheiat un contract de mare volum cu beneficiari din Asia, iar standul Zimbria pare a fi cel mai cautat dintre toate, datorita calitatii produselor dar si a modului in care ele sunt prezentate.

Ziua de ieri, insa, a adus publicului si o serie foarte interesanta de conferinte si simpozioane. Cea mai incitanta a fost aceea cu titlul Inovatii in domeniul ingredientelor, solutia de depasire a crizei, conferinta la care a participat o numeroasa asistenta, careia i s-au prezentat ultimele produse din domeniu dar, mai ales, modele de strategii pentru includerea noilor ingrediente in produsele lactate sau in preparatele din carne, in asa fel incat, eficienta sa fie mult imbunatatita.

Vom reveni cu amanunte.

De la Paris,
Claudia Bocean si Nicoleta Trifu

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...

Hochland va participa la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Liderul național de pe piața brânzeturilor din România, Hochland, va participa și în acest an la Expo-zonferința Internațională Meat Milk, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Hochland Group   Compania Hochland a luat nastere in 1927, cand Georg Summer si Robert Reich au...

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...