Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CorespondenȚA specialA de la paris: pavilionul romaniei, en-vedette la sial 2012

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Ziua de 23 octombrie a confirmat pentru toti cei prezenti ca firmele expozante din Romania, prezente la standul tarii noastre, sunt printre vedetele acestei editii a targului SIAL. La succesul acesta contribuie din plin si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, oferite vizitatorilor si specialistilor din celelalte tari atat in editiile lor originale, cat si in editiile tiparite special pentru SIAL 2012, in limba engleza, contribuind astfel la punerea in contact a firmelor romanesti din zona de procesare a carnii si a laptelui cu mediul de afaceri international.

Altfel, ne bucuram sa transmitem la Bucuresti faptul ca, desi pavilionul national este amplasat exact langa cel al Spaniei, in care zona Cataluniei detine o pondere importanta, multimea de vizitatori, in cea mai mare parte a lor, specialisti, sunt prezenti la oficiile si standurile companiilor romanesti si nu ale vecinilor, acolo unde se informeaza direct despre starea industriei alimentare din Romania si acolo unde, deja, incheie contracte comerciale.

Acest succes la public este datorat in special faptului ca, daca firme din alte tari vin cu un singur produs (spre exemplu, la spanioli nu gasesti decat jambon, jambon si iar…jambon), companiile din Romania prezinta o varietate extrem de mare de produse. De aceea, ora pranzului, dar si ora 18 a fiecarei zile, au devenit adevarate momente de degustare pentru vizitatorii care iau cu asalt standurile firmelor din Romania, delectandu-se cu bunatatile expuse. In plus, serile standului national sunt condimentate cu momentele muzicale asigurate de timbalistul roman Marius Mihalache.

Pentru ca, intr-o corespondenta anterioara am amintit de Angst, sa specificam faptul ca, potrivit reprezentantilor acestei companii, tinta prezentei din acest an a fost atinsa inca din prima zi, prin dezvoltarea relatiilor de afaceri, in restul timpului ocupandu-se cu oferirea spre degustare a Salamului de Sibiu.

Cei de la Inorogul au incheiat un contract de mare volum cu beneficiari din Asia, iar standul Zimbria pare a fi cel mai cautat dintre toate, datorita calitatii produselor dar si a modului in care ele sunt prezentate.

Ziua de ieri, insa, a adus publicului si o serie foarte interesanta de conferinte si simpozioane. Cea mai incitanta a fost aceea cu titlul Inovatii in domeniul ingredientelor, solutia de depasire a crizei, conferinta la care a participat o numeroasa asistenta, careia i s-au prezentat ultimele produse din domeniu dar, mai ales, modele de strategii pentru includerea noilor ingrediente in produsele lactate sau in preparatele din carne, in asa fel incat, eficienta sa fie mult imbunatatita.

Vom reveni cu amanunte.

De la Paris,
Claudia Bocean si Nicoleta Trifu

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...

CorespondenȚA specialA de la paris: pavilionul romaniei, en-vedette la sial 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ziua de 23 octombrie a confirmat pentru toti cei prezenti ca firmele expozante din Romania, prezente la standul tarii noastre, sunt printre vedetele acestei editii a targului SIAL. La succesul acesta contribuie din plin si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, oferite vizitatorilor si specialistilor din celelalte tari atat in editiile lor originale, cat si in editiile tiparite special pentru SIAL 2012, in limba engleza, contribuind astfel la punerea in contact a firmelor romanesti din zona de procesare a carnii si a laptelui cu mediul de afaceri international.

Altfel, ne bucuram sa transmitem la Bucuresti faptul ca, desi pavilionul national este amplasat exact langa cel al Spaniei, in care zona Cataluniei detine o pondere importanta, multimea de vizitatori, in cea mai mare parte a lor, specialisti, sunt prezenti la oficiile si standurile companiilor romanesti si nu ale vecinilor, acolo unde se informeaza direct despre starea industriei alimentare din Romania si acolo unde, deja, incheie contracte comerciale.

Acest succes la public este datorat in special faptului ca, daca firme din alte tari vin cu un singur produs (spre exemplu, la spanioli nu gasesti decat jambon, jambon si iar…jambon), companiile din Romania prezinta o varietate extrem de mare de produse. De aceea, ora pranzului, dar si ora 18 a fiecarei zile, au devenit adevarate momente de degustare pentru vizitatorii care iau cu asalt standurile firmelor din Romania, delectandu-se cu bunatatile expuse. In plus, serile standului national sunt condimentate cu momentele muzicale asigurate de timbalistul roman Marius Mihalache.

Pentru ca, intr-o corespondenta anterioara am amintit de Angst, sa specificam faptul ca, potrivit reprezentantilor acestei companii, tinta prezentei din acest an a fost atinsa inca din prima zi, prin dezvoltarea relatiilor de afaceri, in restul timpului ocupandu-se cu oferirea spre degustare a Salamului de Sibiu.

Cei de la Inorogul au incheiat un contract de mare volum cu beneficiari din Asia, iar standul Zimbria pare a fi cel mai cautat dintre toate, datorita calitatii produselor dar si a modului in care ele sunt prezentate.

Ziua de ieri, insa, a adus publicului si o serie foarte interesanta de conferinte si simpozioane. Cea mai incitanta a fost aceea cu titlul Inovatii in domeniul ingredientelor, solutia de depasire a crizei, conferinta la care a participat o numeroasa asistenta, careia i s-au prezentat ultimele produse din domeniu dar, mai ales, modele de strategii pentru includerea noilor ingrediente in produsele lactate sau in preparatele din carne, in asa fel incat, eficienta sa fie mult imbunatatita.

Vom reveni cu amanunte.

De la Paris,
Claudia Bocean si Nicoleta Trifu

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...