Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CorespondenȚA specialA de la paris: pavilionul romaniei, en-vedette la sial 2012

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Ziua de 23 octombrie a confirmat pentru toti cei prezenti ca firmele expozante din Romania, prezente la standul tarii noastre, sunt printre vedetele acestei editii a targului SIAL. La succesul acesta contribuie din plin si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, oferite vizitatorilor si specialistilor din celelalte tari atat in editiile lor originale, cat si in editiile tiparite special pentru SIAL 2012, in limba engleza, contribuind astfel la punerea in contact a firmelor romanesti din zona de procesare a carnii si a laptelui cu mediul de afaceri international.

Altfel, ne bucuram sa transmitem la Bucuresti faptul ca, desi pavilionul national este amplasat exact langa cel al Spaniei, in care zona Cataluniei detine o pondere importanta, multimea de vizitatori, in cea mai mare parte a lor, specialisti, sunt prezenti la oficiile si standurile companiilor romanesti si nu ale vecinilor, acolo unde se informeaza direct despre starea industriei alimentare din Romania si acolo unde, deja, incheie contracte comerciale.

Acest succes la public este datorat in special faptului ca, daca firme din alte tari vin cu un singur produs (spre exemplu, la spanioli nu gasesti decat jambon, jambon si iar…jambon), companiile din Romania prezinta o varietate extrem de mare de produse. De aceea, ora pranzului, dar si ora 18 a fiecarei zile, au devenit adevarate momente de degustare pentru vizitatorii care iau cu asalt standurile firmelor din Romania, delectandu-se cu bunatatile expuse. In plus, serile standului national sunt condimentate cu momentele muzicale asigurate de timbalistul roman Marius Mihalache.

Pentru ca, intr-o corespondenta anterioara am amintit de Angst, sa specificam faptul ca, potrivit reprezentantilor acestei companii, tinta prezentei din acest an a fost atinsa inca din prima zi, prin dezvoltarea relatiilor de afaceri, in restul timpului ocupandu-se cu oferirea spre degustare a Salamului de Sibiu.

Cei de la Inorogul au incheiat un contract de mare volum cu beneficiari din Asia, iar standul Zimbria pare a fi cel mai cautat dintre toate, datorita calitatii produselor dar si a modului in care ele sunt prezentate.

Ziua de ieri, insa, a adus publicului si o serie foarte interesanta de conferinte si simpozioane. Cea mai incitanta a fost aceea cu titlul Inovatii in domeniul ingredientelor, solutia de depasire a crizei, conferinta la care a participat o numeroasa asistenta, careia i s-au prezentat ultimele produse din domeniu dar, mai ales, modele de strategii pentru includerea noilor ingrediente in produsele lactate sau in preparatele din carne, in asa fel incat, eficienta sa fie mult imbunatatita.

Vom reveni cu amanunte.

De la Paris,
Claudia Bocean si Nicoleta Trifu

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...

CorespondenȚA specialA de la paris: pavilionul romaniei, en-vedette la sial 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ziua de 23 octombrie a confirmat pentru toti cei prezenti ca firmele expozante din Romania, prezente la standul tarii noastre, sunt printre vedetele acestei editii a targului SIAL. La succesul acesta contribuie din plin si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, oferite vizitatorilor si specialistilor din celelalte tari atat in editiile lor originale, cat si in editiile tiparite special pentru SIAL 2012, in limba engleza, contribuind astfel la punerea in contact a firmelor romanesti din zona de procesare a carnii si a laptelui cu mediul de afaceri international.

Altfel, ne bucuram sa transmitem la Bucuresti faptul ca, desi pavilionul national este amplasat exact langa cel al Spaniei, in care zona Cataluniei detine o pondere importanta, multimea de vizitatori, in cea mai mare parte a lor, specialisti, sunt prezenti la oficiile si standurile companiilor romanesti si nu ale vecinilor, acolo unde se informeaza direct despre starea industriei alimentare din Romania si acolo unde, deja, incheie contracte comerciale.

Acest succes la public este datorat in special faptului ca, daca firme din alte tari vin cu un singur produs (spre exemplu, la spanioli nu gasesti decat jambon, jambon si iar…jambon), companiile din Romania prezinta o varietate extrem de mare de produse. De aceea, ora pranzului, dar si ora 18 a fiecarei zile, au devenit adevarate momente de degustare pentru vizitatorii care iau cu asalt standurile firmelor din Romania, delectandu-se cu bunatatile expuse. In plus, serile standului national sunt condimentate cu momentele muzicale asigurate de timbalistul roman Marius Mihalache.

Pentru ca, intr-o corespondenta anterioara am amintit de Angst, sa specificam faptul ca, potrivit reprezentantilor acestei companii, tinta prezentei din acest an a fost atinsa inca din prima zi, prin dezvoltarea relatiilor de afaceri, in restul timpului ocupandu-se cu oferirea spre degustare a Salamului de Sibiu.

Cei de la Inorogul au incheiat un contract de mare volum cu beneficiari din Asia, iar standul Zimbria pare a fi cel mai cautat dintre toate, datorita calitatii produselor dar si a modului in care ele sunt prezentate.

Ziua de ieri, insa, a adus publicului si o serie foarte interesanta de conferinte si simpozioane. Cea mai incitanta a fost aceea cu titlul Inovatii in domeniul ingredientelor, solutia de depasire a crizei, conferinta la care a participat o numeroasa asistenta, careia i s-au prezentat ultimele produse din domeniu dar, mai ales, modele de strategii pentru includerea noilor ingrediente in produsele lactate sau in preparatele din carne, in asa fel incat, eficienta sa fie mult imbunatatita.

Vom reveni cu amanunte.

De la Paris,
Claudia Bocean si Nicoleta Trifu

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...

CE: Principiile subsidiarității trebuie extinse
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Grupul de lucru privind subsidiaritatea, proporționalitatea și scenariul „Mai puțin, dar mai eficient”, și-a prezentat marți, 10 iulie, raportul final. Acesta oferă răspunsuri la trei întrebări principale: (i) cum pot fi aplicate mai bine principiile subsidiarității și proporționalității în instituțiile UE; (ii)...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în luna mai 2018 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În  luna  mai  2018  faţă  de  luna  aprilie  2018,  numărul  sacrificărilor  şi greutatea în carcasă au crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine ...

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...