Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Corespondenta speciala de la Paris: peste o suta de contacte cu firme din toata lumea, la Sial 2012

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Participarea revistelor Fabrica de Lapte si Fabrica de Carne la SIAL 2012 s-a dovedit a fi deosebit de fructuoasa, avand peste o suta de contacte si negocieri cu reprezentanti ai companiilor din intreaga lume.

Din start, tinem sa subliniem, fara a fi acuzati de laudarosenie, ca publicatiile noastre au fost deosebit de bine primite de managerii si specialistii straini care le-au citit cu atentie, cei romani cunoscandu-le si apreciindu-le constant, de mult timp. Mai mult decat atat, redactia noastra a stabilit relatii de colaborare viitoare, inclusiv in privinta participarii la viitoarea Conferinta Internationala Meat & Milk din 2013.

Astfel, au fost stabilite noi proiecte cu firme din Marea Britanie, Olanda, Grecia, Bulgaria, Austria, Polonia, Statele Unite, Turcia, Spania, Danemarca etc., firme care opereaza deja in Romania, dar si unele care, sprijinite si de revistele noastre si de agentia infoALIMENT, vor sa patrunda pe piata romaneasca.

Referindu-ne la participarea romaneasca la SIAL 2012 sa mai remarcam succesul deosebit obtinut de Sergiana, reprezentantii acestei firme subliniind faptul ca, in condiile in care targul a fost deosebit de complex, ca tematica si expozanti, s-au putut realiza conexiuni atat comerciale, cat si din punct de vedere tehnologice.

Alaturat, insa, SIAL 2012, a avut loc si IPA, un targ destinat aproape exclusiv sustenabilitatii. Din pacate, am remarcat slaba organizare in relatia cu mass media, centrul de presa VIP, de exemplu, neansemnand altceva decat o camera in care nu puteai gasi niciun material informativ sau publicatie Lucrul acesta ne-a dezamagit cu atat mai mult cu cat ne-au fost solicitate atat revista Fabrica de Carne, cat si Fabrica de Lapte, pentru a fi expuse, reviste care au fost trimise din timp, care au ajuns, dar care au fost de negasit in zona amintita, la fel cum nicio alta publicatie, indiferent de tara in care era editata, nu a putut fi gasita Acest fapt a avut darul de a ne nemultumi, in conditiile in care publicatiile noastre au fost Parteneri Media ai IPA 2012.

Una peste alta, SIAL 2012 a fost un succes. In editiile viitoare ale publicatiilor noastre vom reveni cu detalii.

De la Paris,
Claduia Bocean si Nicoleta Trifu

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

CorespondenȚA specialA de la paris: peste o suta de contacte cu firme din toata lumea, la sial 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Participarea revistelor Fabrica de Lapte si Fabrica de Carne la SIAL 2012 s-a dovedit a fi deosebit de fructuoasa, avand peste o suta de contacte si negocieri cu reprezentanti ai companiilor din intreaga lume.

Din start, tinem sa subliniem, fara a fi acuzati de laudarosenie, ca publicatiile noastre au fost deosebit de bine primite de managerii si specialistii straini care le-au citit cu atentie, cei romani cunoscandu-le si apreciindu-le constant, de mult timp. Mai mult decat atat, redactia noastra a stabilit relatii de colaborare viitoare, inclusiv in privinta participarii la viitoarea Conferinta Internationala Meat & Milk, din 2013.

Astfel, au fost stabilite noi proiecte cu firme din Marea Britanie, Olanda, Grecia, Bulgaria, Austria, Polonia, Statele Unite, Turcia, Spania, Danemarca etc., firme care opereaza deja in Romania, dar si unele care, sprijinite si de revistele noastre si de agentia infoALIMENT, vor sa patrunda pe piata romaneasca.

Referindu-ne la participarea romaneasca la SIAL 2012 sa mai remarcam succesul deosebit obtinut de Sergiana, reprezentantii acestei firme subliniind faptul ca, in condiile in care targul a fost deosebit de complex, ca tematica si expozanti, s-au putut realiza conexiuni atat comerciale, cat si din punct de vedere tehnologice.

Alaturat, insa, SIAL 2012, a avut loc si IPA, un targ destinat aproape exclusiv sustenabilitatii. Din pacate, am remarcat slaba organizare in relatia cu mass media, centrul de presa VIP, de exemplu, neansemnand altceva decat o camera in care nu puteai gasi niciun material informativ sau publicatie Lucrul acesta ne-a dezamagit cu atat mai mult cu cat ne-au fost solicitate atat revista Fabrica de Carne, cat si Fabrica de Lapte, pentru a fi expuse, reviste care au fost trimise din timp, care au ajuns, dar care au fost de negasit in zona amintita, la fel cum nicio alta publicatie, indiferent de tara in care era editata, nu a putut fi gasita Lucrul acesta a avut darul de a ne nemultumi, in conditiile in care, revistele noastre au fost Parteneri Media ai IPA 2012.

Una peste alta, SIAL 2012 a fost un succes. In editiile viitoare ale publicatiilor noastre vom reveni cu detalii.

De la Paris,
Claduia Bocean si Nicoleta Trifu

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...