Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cornel Stroescu este Președinte Interimar al Camerei Agricole Naționale

Autor: Meat MIlkluni, 23 iunie, 2014

Cornel Stroescu, președintele ales al Camerei Agricole Mehedinți, a fost ales Președinte Interimar al Camerei Agricole Naționale, el fiind inițiatorul acestui prim pas spre organizarea la nivel național al celor 14 camere agricole care au reușit să se formeze la nivel județean.

Pe lângă reprezentanții camerelor, au venit să susțină acest proiect directorul general Viorel Morărescu din partea MADR dar și inițiatorul legii de înființare a camerelor agricole, Adrian Rădulescu. În sprijinul acestei inițiative a mai venit și liderul LAPAR – Laurențiu Baciu, informeaza Agroazi.

După cuvântul de deschidere rostit de inițiatorul întrunirii, reprezentantul MADR a prezentat scuze pentru lipsa secretarului de stat Daniel Botănoiu. Reprezentanții camerelor agricole județene s-au prezentat pe rând apoi au urmat discuții tehnice pe marginea Legii 283. S-a discutat, s-au pus întrebări, s-au oferit soluții și în final s-a hotărât alegerea unei conduceri interimare, la nivel național, care să asigure o punte spre împlinirea Camerei Agricole Naționale.

S-au făcut propuneri și prin vot direct s-a ales conducerea interimară, un președinte (Cornel Stroescu – de la Mehedinți), un primvicepreședinte (Severica Covaciu – singura femeie dintre cei patrusprezece președinți de camere județene), doi vicepreședinți (Gheorghe Grad – de la Arad și Matei Viorel – de la Timiș) un secretar (Zoriti Marin Leonard – de la Arad) și patru membri (Precup Mircea – Tulcea, Vasile Balcan – Neamț, Eftimie Darius Văcariu – Caraș-Severin și Dan Curbut de la Bihor).
E un început bun pentru viitorul camerelor agricole ale fermierilor.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...