Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Corupție la APIA Bistrița-Năsăud

Autor: Meat MIlkmiercuri, 3 septembrie, 2014

(Agerpres) După ce au constatat că a primit bani pentru a aproba cereri de acordare a subvenţiilor pe suprafaţă, procurorii bistriţeni au trimis în judecată o angajată a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru luare de mită.

Potrivit raportului de activitate pe luna august postat, luni, pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Marilena Someşan este acuzată că, în cursul anului 2010, în calitate de funcţionar public la APIA Bistriţa-Năsăud, a primit de la trei persoane câte 200 lei în vederea aprobării punerii în plată şi procesării cererilor de acordare de subvenţii în agricultură.

Aceasta a fost sancţionată disciplinar la acea dată, acum fiind în continuare în funcţie. Directorul APIA Bistriţa-Năsăud, Florin Căpraru, a declarat că, în urma problemelor de serviciu de acum patru ani, funcţionara a primit o sancţiune disciplinară, fiind mutată de la serviciul care acordă subvenţii pe suprafaţă la cel care acordă subvenţii pentru animale.

Şi în acest an, APIA Bistriţa-Năsăud s-a confruntat cu un scandal legat de primirea de foloase necuvenite de către angajaţii săi. Pe 20 iunie, procurorii DNA au organizat un flagrant şi au dus la audieri trei angajaţi care se ocupau de primirea cererilor de subvenţii pentru animale, în birourile cărora au fost găsite diverse sume de bani şi caş adus de fermieri.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...