Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cota de peste va scadea in delta dunarii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) spera ca in acest an cota de pescuit comercial in Delta sa creasca, desi propunerile specialistilor Institutului National Delta Dunarii (INDD) sunt pentru micsorarea acesteia.
Potrivit guvernatorului Rezervatiei, Grigore Baboianu, cota de pescuit a fost

realizata anul trecut in proportie de peste 96% de catre 1.165 de pescari ce au raportat pana in prezent capturile, circa 200 riscand sa nu mai primeasca dreptul de a pescui in acest an, dupa ce nu au realizat nici macar 75% din cota de pescuit propusa de Administratie.

Se constata o crestere a raportarilor de circa 300 de tone fata de anul precedent. Este pentru prima data in ultimii ani cand raportarea ajunge la nivelul cotelor alocate, iar din analizele pe capturile fiecarui pescar ce a transmis deja raportarile se constata ca 200 de pescari cel putin nu au reusit sa realizeze cotele, a declarat guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu.

El a mai spus ca o situatie speciala se inregistreaza in perimetru Grindu, acolo unde zona de prohibitie la pescuit este destul de mare, iar pescarii au realizat anul trecut capturi foarte mici, motiv pentru care solicitarile acestora pentru autorizarea activitatii in 2012 vor fi foarte atent evaluate.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...