Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cota de peste va scadea in delta dunarii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) spera ca in acest an cota de pescuit comercial in Delta sa creasca, desi propunerile specialistilor Institutului National Delta Dunarii (INDD) sunt pentru micsorarea acesteia.
Potrivit guvernatorului Rezervatiei, Grigore Baboianu, cota de pescuit a fost

realizata anul trecut in proportie de peste 96% de catre 1.165 de pescari ce au raportat pana in prezent capturile, circa 200 riscand sa nu mai primeasca dreptul de a pescui in acest an, dupa ce nu au realizat nici macar 75% din cota de pescuit propusa de Administratie.

Se constata o crestere a raportarilor de circa 300 de tone fata de anul precedent. Este pentru prima data in ultimii ani cand raportarea ajunge la nivelul cotelor alocate, iar din analizele pe capturile fiecarui pescar ce a transmis deja raportarile se constata ca 200 de pescari cel putin nu au reusit sa realizeze cotele, a declarat guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu.

El a mai spus ca o situatie speciala se inregistreaza in perimetru Grindu, acolo unde zona de prohibitie la pescuit este destul de mare, iar pescarii au realizat anul trecut capturi foarte mici, motiv pentru care solicitarile acestora pentru autorizarea activitatii in 2012 vor fi foarte atent evaluate.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...