Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cotroalele ANAF au determinat diminuarea pieței negre

Autor: Maria Demetriadjoi, 2 aprilie, 2015

Controalele ANAF efectuate în ultima perioadă au determinat diminuarea pieței negre. Ca urmare, vânzările Cris Tim, unul dintre cei mai mari producători alimentari din România, au crescut cu 24% în primul trimestru, dublu faţă de estimări, datorită contractării pieţei negre în urma controalelor ANAF din ultimele trei luni, a declarat agenţiei Mediafax, Radu Timiş, preşedintele grupului.

„Pe primele trei luni am avut o creştere a vânzărilor cu 24% în volum şi cu 19% în bani. Deşi estimam o majorare de 12% la începutul anului, creşterea a fost dublă, iar acest lucru se datorează în primul rând controalelor ANAF făcute începând din ianuarie, care au determinat jucătorii de pe piaţa neagră să fie mult mai reţinuţi”, a spus Timiş.

El a explicat că în urma verificărilor fiscului o parte dintre cei care produceau şi vindeau mezeluri la negru au diminuat volumul afacerilor, astfel încât piaţa neagră s-a contractat semnificativ.

„Cei care lucrează la negru sunt mult mai grijulii şi mai reţinuţi în aceste luni. Se închid magazine care vindeau la negru, se închid antrepozite, iar piaţa începe să se cureţe şi companiile care lucrează corect să aibă rezultate mai bune decât se aşteptau”, a adăugat Timiş.

Acesta a adăugat că deşi bugetase iniţial investiţii de 5 milioane de euro pentru acest an, rezultatele din primul trimestru l-au determinat să mărească suma alocată la 8 milioane de euro.

Cris Tim va investi în acest an într-o cramă, o fabrică de mâncare gata preparată (ready meal), o fabrică de îngheţată, în logistică şi în mărirea capacităţii de producţie a fabricilor existente.

Anul trecut, Cris Tim a avut o creştere de 20% în zona mezelurilor şi pe total grup a crescut cu 15%, ajungând la un volum al afacerilor de aproximativ 90 de milioane de euro şi cu o EBITDA în creştere de la 8% la 10%.

Din grupul Cris Tim fac parte mai multe firme, printre care una de procesare de mezeluri, o firmă de logistică şi vânzare, o fermă cerealieră şi de vaci cu lapte, o fermă viticolă, una de catering şi magazine şi o societate de construcţii.

CMC Grup Broker de Asigurare este Partener al conferinței Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 8 aprilie 2019

 a devenit Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Protejarea interesului național, în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”.   În cadrul manifestării, CMC Grup va susține o...

OptiMeat va fi prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 1 aprilie 2019

Unul dintre cei mai mari traderi de pe piața cărnii din România, OpriMeat, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk, eveniment care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai.   OPTIMEAT este o companie de import si distributie de marfuri alimentare, care s-a lansat in comertul...