Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cremwursti cu pasare pe private label, la carrefour

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Mentinerea celui mai mic pret pentru produsele din carne pare sa fie in stransa legatura cu reteta folosita, Carrefur mizand pe aceasta solutie si la produsele din carne, aducand mai nou preparate sub brandul Carrefour Discount, dupa cum informeaza brandprivat.ro.

Ingredientele si compozitia retetei sunt parghiile cu care, retaileri si producatori, decid pozitionarea finala a produsului prin prisma pretului de raft. Artificiile folosite au dus practic la aparitia unor noi produse in a caror denumire prepozitia „din” este tot mai rar intalnita. In locul ei, la loc de cinste, troneaza prepozitia „cu”.

O simpla corectie gramaticala ar spune unii. In spatele ei insa, continutul de carne din produs, sau modul in care aceasta a fost selectionata, arata adevarata fata a respectivului articol. Contextul economic actual a dus practic la regandirea unor retete, iar faptul ca aceste produse se si cumpara, confirma cu tristete scaderea puterii de consum pentru o mare parte a populatiei Romaniei.

Recent lansat pe piata, noul articol sub brand Carrefour Discount propune o reteta „de criza” am spune noi, pentru cremwurstii din carne de pasare. De fapt „cremwursti cu pasare” ca sa respectam ad-litteram denumirea produsului. Fabricat in Romania, articolul propune consumatorilor urmatoarea reteta:

„carne de pasare separata mecanic (40%), apa, slanina, sorici, proteina vegetala din soia, amidon din cartofi, condiment, sare, fibre vegetale, zaharuri (dextroza, glucoza), stabilizatori (polifosfati de sodiu), potentiator de aroma (glutamat monosodic), antioxidant (izoascorbat de sodiu), conservant (nitrit de sodiu), colorant (carmin). Contine: soia si carne separata mecanic”.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...