Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cresc exporturile braziliene de carne de pasăre și de porc

Autor: Maria Demetriadvineri, 30 august, 2019

Sectorul brazilian al cărnii traversează o perioadă favorabilă, de vreme ce, deja crescute, se estimează că exporturile de păsări de curte și carne de porc braziliene vor crește constant pentru restul anului, determinate de cererea asiatică.

 

Cercetările realizate de Asociația braziliană de proteine ​​animale (ABPA) au prevăzut o creștere de până la 5% pentru exporturile de păsări de curte, în timp ce exporturile de carne de porc au putut înregistra o creștere de până la 12% de la an la an.

 

Creșterea exporturilor este atribuită scăderii efectivelor porcine chinezești – cu aproximativ 30% față de anul trecut, din cauza febrei porcine africane, care a furnizat o creștere de 31% a vânzărilor din Brazilia către Asia. Alți factori – cum ar fi redeschiderea pieței porcine către Rusia, prima livrare de carne de pui în India și reluarea comerțului cu Uniunea Europeană – au contribuit, de asemenea, la creștere. Asia reprezintă 28,2% din carnea de porc braziliană și 13% din exporturile de pui.

 

ABPA se așteaptă ca producția de carne de pui să înregistreze o creștere de 1% de la an la an, de la 12,8 milioane de tone în 2018 la 13 milioane de tone în 2019. Exporturile ar trebui să ajungă la 4,3 milioane de tone – cu 4% la 5% mai mari decât 4,1 milioane de tone de anul trecut. Consumul pe cap de locuitor, la rândul său, este prevăzut să se retragă cu 2% față de 2018.

 

În ceea ce privește carnea de porc, se estimează că creșterea producției va fi cuprinsă între 1% și 2,5%. Prognoza, potrivit ABPA, va atinge 4,1 milioane de tone de producție în acest an și va depăși cifra de anul trecut de 3,97 milioane de tone. Spre deosebire de carnea de pui proiectată, se estimează că consumul pe cap de locuitor va crește cu 1% până la 2% față de un an mai devreme.

 

„Numerele sunt extrem de pozitive”, a declarat președintele ABPA, Francisco Turra, citat de Global Meat News. „Comportamentul piețelor interne și externe este pozitiv pentru sectoarele de pasăre și porci. Principalul nostru motor pentru toate aceste evenimente este Asia. ”

Americanii, nemulțumiți de întârzierea semnării tratatului USMCA
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 17 iulie 2019

Coaliția americană pentru produse lactate (ADC) și producătorii membri ai acesteia Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea că vitalitatea industriei lactate a națiunii va continua să fie afectată, dacă până la sfârșitul acestei luni nu va fi semnat Acordul de liber-schimb SUA-Canada-Mexic (USMCA).   În acest sens, ADC...

În Tratatul EU-Mercosur nu vor fi tranzacționate decât 25.000 de tone de carne de porc
Autor: Nora Marin  /   joi, 11 iulie 2019

După cum am anunțat anterior, Uniunea Europeană și tările din America Latină, reunite în alianța Mercosur, au convenit asupra unui acord comercial de liber-schimb, după 20 de ani de discuții.   În cadrul acordului comercial, produsele agricole din țările Mercosur vor fi permise în UE, însă numai în "contingente...