Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cresc exporturile braziliene de carne de pasăre și de porc

Autor: Maria Demetriadvineri, 30 august, 2019

Sectorul brazilian al cărnii traversează o perioadă favorabilă, de vreme ce, deja crescute, se estimează că exporturile de păsări de curte și carne de porc braziliene vor crește constant pentru restul anului, determinate de cererea asiatică.

 

Cercetările realizate de Asociația braziliană de proteine ​​animale (ABPA) au prevăzut o creștere de până la 5% pentru exporturile de păsări de curte, în timp ce exporturile de carne de porc au putut înregistra o creștere de până la 12% de la an la an.

 

Creșterea exporturilor este atribuită scăderii efectivelor porcine chinezești – cu aproximativ 30% față de anul trecut, din cauza febrei porcine africane, care a furnizat o creștere de 31% a vânzărilor din Brazilia către Asia. Alți factori – cum ar fi redeschiderea pieței porcine către Rusia, prima livrare de carne de pui în India și reluarea comerțului cu Uniunea Europeană – au contribuit, de asemenea, la creștere. Asia reprezintă 28,2% din carnea de porc braziliană și 13% din exporturile de pui.

 

ABPA se așteaptă ca producția de carne de pui să înregistreze o creștere de 1% de la an la an, de la 12,8 milioane de tone în 2018 la 13 milioane de tone în 2019. Exporturile ar trebui să ajungă la 4,3 milioane de tone – cu 4% la 5% mai mari decât 4,1 milioane de tone de anul trecut. Consumul pe cap de locuitor, la rândul său, este prevăzut să se retragă cu 2% față de 2018.

 

În ceea ce privește carnea de porc, se estimează că creșterea producției va fi cuprinsă între 1% și 2,5%. Prognoza, potrivit ABPA, va atinge 4,1 milioane de tone de producție în acest an și va depăși cifra de anul trecut de 3,97 milioane de tone. Spre deosebire de carnea de pui proiectată, se estimează că consumul pe cap de locuitor va crește cu 1% până la 2% față de un an mai devreme.

 

„Numerele sunt extrem de pozitive”, a declarat președintele ABPA, Francisco Turra, citat de Global Meat News. „Comportamentul piețelor interne și externe este pozitiv pentru sectoarele de pasăre și porci. Principalul nostru motor pentru toate aceste evenimente este Asia. ”

SUA va taxa cârnații europeni și brânzeturile italienești
Autor: Nora Marin  /   vineri, 11 octombrie 2019

Conform Reuters, SUA au primit de la Organizația Mondială a Comerțului acordul pentru a impune taxe vamale pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde de dolari pe an. Decizia vine în semn de compensație pentru suvențiile stabilite drept ilegale acordate de UE grupului aeronautic Airbus.   Marea parte a tarifelor vor intra...

Germania rămâne cel mai important partener comercial al României
Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 septembrie 2019

Conform cifrelor publicate de Institutul Național de Statistică, Germania rămâne și în prima jumătate a acestui an partenerul comercial nr. 1 al României cu 23% din totalul exporturilor și peste 20% din totalul importurilor țării noastre.   Astfel, importurile din Germania au însumat în această perioadă 8,6 mld. EUR, cu...