Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatori de capre din onesti la conferinta iga din brazilia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aociatia Crescatorilor de Capre din Onesti – una dintre cele mai active din tara – va fi reprezentata la cea de a zecea Conferinta Internationala a Crescatorilor de Capre, care a inceput ieri, 19 septembrie, la Recife, in Brazilia, sub auspiciile Asociatiei Internationale a Crescatorilor de Capre – IGA. Presedintele asociatiei onestene, Nicolae Doilet, o va insoti la acest eveniment pe prof. univ. dr. Stela Zamfirescu, presedintele Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Capre din Romania – Caprirom si reprezentantul IGA in Europa de Est.

Tema Coferintei IGA din acest an este Dezvoltarea tehnologica si asocierea pentru dezvoltarea productiei la animalele mici. Programul va include simpozioane, conferinte, forumuri si dezbateri cu oameni de stiinta, tehnicieni, politicieni si crescatori de animale. Caprirom este afiliata la Asociatia Internationala a Caprelor din anul 2000.

Caprirom si Asociatia Crescatorilor de Capre din Onesti sint apreciate ca fiind printre cele mai serioase organizatii ale crescatorilor de animale din Romania, prin modul de organizare si de reprezentativitate. Capra are un randament biologic foarte ridicat, iar in fermele romanesti au inceput sa apara exemplare de mare valoare. Ferma Gutinas, de linga Onesti, de exemplu, dispune de material seminal de mare calitate.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...