Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatori de pasari neafectati de criza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Portalul de stiri antena3.ro reaminteste ca profitul celor trei fazanerii exportatoare din Romania ofera siguranta financiara, chiar in conditii de criza economica, investitorilor si administratorilor. Nu avem de a face cu pasari pregatite calitativ pentru consum, ci doar cu exemplare exportate pentru plasarea pe domeniile de vanatoare externe.

Profiturile sunt substantiale dupa trecerea licitatiilor electronice specifice, menite sa determine calitatile exemplarelor. Majoritatea se prezinta conform baremurilor si iau de regula drumul Italiei, spatiu geografic unde vanatoarea de fazani prezinta un interes aparte.

Un exemplar si vinde cu 4-8 euro, dar pentru a fi adusi la nivelul standardelor cerute de importatori (volum, penaj, aspect, conditie fizica) sunt necesare investitii in hrana si tehnica dezvoltarii, cheltuieli deloc neglijabile.
Din 16 crescatorii existente in 1989, in Romania sunt azi trei fazanerii care exporta, in fiecare an, aproape 50.000 de pasari. (TS)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...