Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatori de pasari neafectati de criza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Portalul de stiri antena3.ro reaminteste ca profitul celor trei fazanerii exportatoare din Romania ofera siguranta financiara, chiar in conditii de criza economica, investitorilor si administratorilor. Nu avem de a face cu pasari pregatite calitativ pentru consum, ci doar cu exemplare exportate pentru plasarea pe domeniile de vanatoare externe.

Profiturile sunt substantiale dupa trecerea licitatiilor electronice specifice, menite sa determine calitatile exemplarelor. Majoritatea se prezinta conform baremurilor si iau de regula drumul Italiei, spatiu geografic unde vanatoarea de fazani prezinta un interes aparte.

Un exemplar si vinde cu 4-8 euro, dar pentru a fi adusi la nivelul standardelor cerute de importatori (volum, penaj, aspect, conditie fizica) sunt necesare investitii in hrana si tehnica dezvoltarii, cheltuieli deloc neglijabile.
Din 16 crescatorii existente in 1989, in Romania sunt azi trei fazanerii care exporta, in fiecare an, aproape 50.000 de pasari. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...