Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatori de pasari neafectati de criza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Portalul de stiri antena3.ro reaminteste ca profitul celor trei fazanerii exportatoare din Romania ofera siguranta financiara, chiar in conditii de criza economica, investitorilor si administratorilor. Nu avem de a face cu pasari pregatite calitativ pentru consum, ci doar cu exemplare exportate pentru plasarea pe domeniile de vanatoare externe.

Profiturile sunt substantiale dupa trecerea licitatiilor electronice specifice, menite sa determine calitatile exemplarelor. Majoritatea se prezinta conform baremurilor si iau de regula drumul Italiei, spatiu geografic unde vanatoarea de fazani prezinta un interes aparte.

Un exemplar si vinde cu 4-8 euro, dar pentru a fi adusi la nivelul standardelor cerute de importatori (volum, penaj, aspect, conditie fizica) sunt necesare investitii in hrana si tehnica dezvoltarii, cheltuieli deloc neglijabile.
Din 16 crescatorii existente in 1989, in Romania sunt azi trei fazanerii care exporta, in fiecare an, aproape 50.000 de pasari. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...