Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatori de pasari neafectati de criza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Portalul de stiri antena3.ro reaminteste ca profitul celor trei fazanerii exportatoare din Romania ofera siguranta financiara, chiar in conditii de criza economica, investitorilor si administratorilor. Nu avem de a face cu pasari pregatite calitativ pentru consum, ci doar cu exemplare exportate pentru plasarea pe domeniile de vanatoare externe.

Profiturile sunt substantiale dupa trecerea licitatiilor electronice specifice, menite sa determine calitatile exemplarelor. Majoritatea se prezinta conform baremurilor si iau de regula drumul Italiei, spatiu geografic unde vanatoarea de fazani prezinta un interes aparte.

Un exemplar si vinde cu 4-8 euro, dar pentru a fi adusi la nivelul standardelor cerute de importatori (volum, penaj, aspect, conditie fizica) sunt necesare investitii in hrana si tehnica dezvoltarii, cheltuieli deloc neglijabile.
Din 16 crescatorii existente in 1989, in Romania sunt azi trei fazanerii care exporta, in fiecare an, aproape 50.000 de pasari. (TS)

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...