Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii americanii de porci vor sa foloseasca in continuare antibiotice in ferme

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un grup de organizatii din agricultura din Statele Unite, printre care mai multe asociatii din industria cresterii porcilor, au cerut autoritatilor sa nu renunte la folosirea anumitor medicamente pentru prevenirea bolilor aparute la animale. Astfel, Coalitia pentru Sanatatatea Animalelor militeaza impotriva excluderii din lista aprobata de US Food & Durgs Administration, FDA (Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente) a unor antibiotice care previn sau tin sub control diverse boli.

In demersul in care se solicita excluderea antibioticelor din tratamentul profilactic al animalelor se mai cerea si ca antibioticele folosite sa treaca printr-un proces de aprobare de catre FDA. In prezent, pentru a obtine aprobarea pentru un medicament veterinar producatorul trebuie doar sa demonstreze ca acesta este eficient si sigur.

Scopul demersului era acela de a preveni cresterea rezistentei la anumite antibiotice a unor virusi care provoaca imbolnavirea la om.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...