Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii americanii de porci vor sa foloseasca in continuare antibiotice in ferme

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un grup de organizatii din agricultura din Statele Unite, printre care mai multe asociatii din industria cresterii porcilor, au cerut autoritatilor sa nu renunte la folosirea anumitor medicamente pentru prevenirea bolilor aparute la animale. Astfel, Coalitia pentru Sanatatatea Animalelor militeaza impotriva excluderii din lista aprobata de US Food & Durgs Administration, FDA (Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente) a unor antibiotice care previn sau tin sub control diverse boli.

In demersul in care se solicita excluderea antibioticelor din tratamentul profilactic al animalelor se mai cerea si ca antibioticele folosite sa treaca printr-un proces de aprobare de catre FDA. In prezent, pentru a obtine aprobarea pentru un medicament veterinar producatorul trebuie doar sa demonstreze ca acesta este eficient si sigur.

Scopul demersului era acela de a preveni cresterea rezistentei la anumite antibiotice a unor virusi care provoaca imbolnavirea la om.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...