Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii americanii de porci vor sa foloseasca in continuare antibiotice in ferme

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un grup de organizatii din agricultura din Statele Unite, printre care mai multe asociatii din industria cresterii porcilor, au cerut autoritatilor sa nu renunte la folosirea anumitor medicamente pentru prevenirea bolilor aparute la animale. Astfel, Coalitia pentru Sanatatatea Animalelor militeaza impotriva excluderii din lista aprobata de US Food & Durgs Administration, FDA (Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente) a unor antibiotice care previn sau tin sub control diverse boli.

In demersul in care se solicita excluderea antibioticelor din tratamentul profilactic al animalelor se mai cerea si ca antibioticele folosite sa treaca printr-un proces de aprobare de catre FDA. In prezent, pentru a obtine aprobarea pentru un medicament veterinar producatorul trebuie doar sa demonstreze ca acesta este eficient si sigur.

Scopul demersului era acela de a preveni cresterea rezistentei la anumite antibiotice a unor virusi care provoaca imbolnavirea la om.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...