Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii americanii de porci vor sa foloseasca in continuare antibiotice in ferme

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un grup de organizatii din agricultura din Statele Unite, printre care mai multe asociatii din industria cresterii porcilor, au cerut autoritatilor sa nu renunte la folosirea anumitor medicamente pentru prevenirea bolilor aparute la animale. Astfel, Coalitia pentru Sanatatatea Animalelor militeaza impotriva excluderii din lista aprobata de US Food & Durgs Administration, FDA (Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente) a unor antibiotice care previn sau tin sub control diverse boli.

In demersul in care se solicita excluderea antibioticelor din tratamentul profilactic al animalelor se mai cerea si ca antibioticele folosite sa treaca printr-un proces de aprobare de catre FDA. In prezent, pentru a obtine aprobarea pentru un medicament veterinar producatorul trebuie doar sa demonstreze ca acesta este eficient si sigur.

Scopul demersului era acela de a preveni cresterea rezistentei la anumite antibiotice a unor virusi care provoaca imbolnavirea la om.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...