Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de animale pot depune, pana la 31 mai, cereri pentru platile complementare.

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de animale pot depune la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pana la 31 mai, cereri pentru platile nationale directe complementare pentru zootehnie. Sprijinul financiar se acorda sub forma unei prime pe exploatatie pentru bovine, respectiv prime pe cap de animal, pentru ovine si caprine.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, crescatorii de animale trebuie sa depuna o cerere la centrele locale sau judetene ale APIA, pana la 31 mai 2009, inclusiv, se arata intr-un comunicat al APIA. Pentru crescatorii de bovine prima de exploatatie se acorda fermierilor care detineau cel putin trei capete la data de 31 ianuarie 2008, iar varsta animalelor este de cel putin sase luni. Pentru anul 2009, prima pe exploatatia de bovine se acorda si producatorilor agricoli pentru exploatatiile nou infiintate in perioada 1 februarie 2008 – 31 ianuarie 2009.

In ceea ce priveste prima pe cap de animal pentru ovine si caprine, sprijinul financiar se acorda producatorilor agricoli care detineau, la data de 31 martie 2009, un efectiv de cel putin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu varsta minima de un an. Acest efectiv trebuie mentinut obligatoriu in exploatatie in perioada 1 iunie – 31 august 2009, in vederea efectuarii controlului la fata locului. Valoarea sprijinului financiar pentru crescatorii de animale pentru acest an va fi stabilita prin Hotarare de Guvern, in functie de numarul animalelor eligibile rezultat in urma controalelor, se mai arata in comunicat.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...