Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de animale pot depune, pana la 31 mai, cereri pentru platile complementare.

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de animale pot depune la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pana la 31 mai, cereri pentru platile nationale directe complementare pentru zootehnie. Sprijinul financiar se acorda sub forma unei prime pe exploatatie pentru bovine, respectiv prime pe cap de animal, pentru ovine si caprine.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, crescatorii de animale trebuie sa depuna o cerere la centrele locale sau judetene ale APIA, pana la 31 mai 2009, inclusiv, se arata intr-un comunicat al APIA. Pentru crescatorii de bovine prima de exploatatie se acorda fermierilor care detineau cel putin trei capete la data de 31 ianuarie 2008, iar varsta animalelor este de cel putin sase luni. Pentru anul 2009, prima pe exploatatia de bovine se acorda si producatorilor agricoli pentru exploatatiile nou infiintate in perioada 1 februarie 2008 – 31 ianuarie 2009.

In ceea ce priveste prima pe cap de animal pentru ovine si caprine, sprijinul financiar se acorda producatorilor agricoli care detineau, la data de 31 martie 2009, un efectiv de cel putin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu varsta minima de un an. Acest efectiv trebuie mentinut obligatoriu in exploatatie in perioada 1 iunie – 31 august 2009, in vederea efectuarii controlului la fata locului. Valoarea sprijinului financiar pentru crescatorii de animale pentru acest an va fi stabilita prin Hotarare de Guvern, in functie de numarul animalelor eligibile rezultat in urma controalelor, se mai arata in comunicat.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...