Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de bovine au primit integral subventiile restante pe 2008

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a platit crescatorilor de bovine 202 milioane lei, reprezentand restantele pentru subventia alocata anul trecut.

Valoarea subventiei din 2008 s-a ridicat la 495 lei pe cap de animal. In cazul ovinelor, APIA a realizat plati de 105 milioane lei catre crescatori, astfel incat fermierii au beneficiat in 2008 de o subventie de 25 de lei pe cap de animal si vor mai avea de primit, intr-o transa ulteriora, 18,91 lei pe cap de animal, pentru a ajunge la suma alocata pentru 2008, de 43,91 lei pe cap de animal.

„Suma de 105 milioane de lei reprezinta prima transa pentru prima pe cap de ovina, cuantumul sprijinului fiind de 25 de lei, pentru un efectiv de 5,5 milioane de capete. Crescatorii de ovine urmeaza sa primeasca si transa a doua, pe masura ce conturile agentiei vor fi alimentate”, a informat APIA.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...