Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de bovine, cei mai afectati de scaderea preturilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Revistei Fermierului, Federatia Nationala Bovina din Franta a anuntat ca s-a ajuns la un pret nejustificat si inacceptabil pentru carnea de vita. Federatia acuza abatoarele si distribuitorii ca nu respecta Accordul din 3 mai 2011, care estima o crestere a costurilor de productie cu cel mult 13% pe an.

Preturile mai mici de achizitie nu sunt justificate, considera FNB, in conditiile in care exportul a atins un nivel istoric (+25%), cotatia mondiala la un nivel foarte mare, tendinta pietei catre consumul de carne de vita a crescut.

Scaderea pretului la carnea de vita nu se face decat pe seama producatorilor. Consecinta directa va fi inchiderea multor ferme, ceea ce poate sa duca la proteste.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...