Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de bovine cer criterii clare privind ajutoarele pentru vaca de carne si bivolite

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, crescatorii de vaci de carne si cei de bivolite din zonele defavorizate vor trebui sa mai astepte banii promisi de stat, modalitatea si criteriile de acordare a ajutorului fiind deocamdata discutate impreuna cu reprezentantii crescatorilor de bovine, care au cerut redefinirea zonelor defavorizate, dar si a raselor de carne pentru care va fi acordat sprijinul.

Am blocat hotararea de guvern privind alocarea celor 6,3 milioane de euro la bovina de carne din zonele defavorizate pentru ca Regulamentul 73 scrie pentru sustinerea crescatorilor in zone in care au probleme, nu obligatoriu zone defavorizate. La noi a fost mult mai simplu sa ia acest criteriu si s-a ajuns chiar la situatii de ras, in care, din doua localitati vecine, una care coboara sub 600 de metri nu e zona defavorizata, iar cealalta, la mai putin de un kilometru, este zona defavorizata. Sau, ganditi-va la comuna Apahida, care e pe malul Somesului: are un sat in varful dealului si acolo a fost primarul harnic si a facut toata comuna zona defavorizata. ªi atunci am zis ca trebuie gasite modalitatile sa lucram pe alte criterii prin care sa sustinem cresterea vacilor de carne in zonele intr-adevar defavorizate, ne-a spus presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Claudiu Franc.

Acesta mai sustine si ca o parte din banii europeni alocati din FEGA ar trebui directionati si catre masuri care sa incurajeze micii crescatori de vaci de lapte care nu vor putea sa produca lapte conform pana in 2013 (cand expira derogarea pentru laptele neconform) sa se orienteze spre cresterea vacilor de carne.

Ministerul Agriculturii anunta la finalul lunii ianuarie 2012 ca au fost notificate la DGAgri Bruxelles, in baza art.68 din Reg. CE 73/2009, doua noi forme de sprijin acordate din FEGA pentru 2012, pentru care se asteapta decizia Comisiei Europene: sprijin pentru crescatorii de bivolite din zonele defavorizate – in valoare totala de 1,5 mil. euro si sprijin pentru crescatorii de bovine de carne si metisi ai raselor de carne din zonele defavorizate – 6,5 mil. euro.

Potrivit presedintelui FCBR, discutiile dintre reprezentantii crescatorilor de bovine si cei ai Ministerului Agriculturii vor fi reluate dupa Pasti, pentru a definitiva in cel mai scurt timp criteriile si legislatia pentru acordarea ajutorului financiar.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...