Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescătorii de Mangalița și Basna pot primi subvenții în avans

Autor: meatmilkvineri, 27 septembrie, 2019

(Comunicat) ACEBOP informează că modificările propuse în C.E.S. referitoare la accesarea Legii 195/2018- Programul de stimulare a reproducției la suine, pentru rasele Mangalița și Bazna, au primit astăzi aviz favorabil in Plenul C.E.S.

 

Astfel, cea mai importantă modificare este legată de avansul la sumele aplicate în program pentru crescătorii din rasele autohtone.

 

Crescătorii de porci din rasele Mangalița și Basna, precum și ACEBOP, au considerat că posibilitatea accesării unui avans exclusiv pentru ceilalți aplicanți, constituie concurență neloială în cadrul programului pentru rasele autohtone. Din fericire, plenul CES a fost de acord cu această opinie, făcându-se modificările de rigoare.

 

Totodată, fermierii și ACEBOP mulțumesc reprezentanților PNR din Plenul CES, pentru susținerea propunerii Comisiei 6 a CES, iar ACEBOP urează fermierilor crescători de suine Mangalița și Basna mult succes, pe mai departe, în circuitul legislativ.

FNGCIMM a încheiat campania de informare Start-Up Nation
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 octombrie 2019

Seminarul de informare "Solutii financiare de sustinere a mediului antreprenorial", organizat de FNGCIMM la Oradea in data de 26.09.2019, a marcat finalul campaniei de promovare a programului Start-Up Nation.   Seria de evenimente a debutat la Craiova, unde a avut loc conferinta de lansare, urmata de seminarii de informare la Ploiesti,...

S-a aprobat Decizia de reglementare a plăților în avans-C 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 26 septembrie 2019

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), informează beneficiarii care au depus Cererea unică de plată aferentă Campaniei 2019 că, în data de 17 septembrie 2019, a fost aprobată Decizia de punere în aplicare a Comisiei nr. 6536 prin care mai multe state membre...