Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de oi acuza ansvsa de favorizarea importurilor de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de ovine si caprine din Romania acuza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) de favorizarea importatorilor de carne in detrimentul producatorilor interni.

Crescatorii s-au intalnit saptamana trecuta pentru a discuta problema celor sapte milioane de miei pentru care nu au avut cipuri de identificare, reclamand faptul ca ANSVSA le-a pus la dispozitie abia in aceasta luna 900.000 de crotalii. Fara cipuri, animalele nu mai pot fi vandute decat pentru carne, crescatorii pierzand sume de bani importante. ANSVSA trebuia sa puna la dispozitia producatorilor crotaliile pentru cei peste sapte milioane de miei care au fost fatati in acest an, acest lucru fiind obligatoriu pentru identificarea genetica a acestora.

Pentru ca nu au facut-o, gasind cu greu 900.000 de crotalii de abia acum, dupa ce noi am protestat public, ANSVSA creaza mari pierderi crescatorilor de ovine, mai ales celor care urmau sa vanda material pentru prasila. Neexistand acea identificare obligatorie, ei nu mai pot vinde animalele decat pentru carne, pierzand foarte multi bani.

Fara crotaliere nu putem vinde mieii nici macar pe piata interna cu ocazia Pastelui”,a declarat Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Producatorilor de Ovine si Caprine din Romania.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...