Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de oi acuza ansvsa de favorizarea importurilor de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de ovine si caprine din Romania acuza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) de favorizarea importatorilor de carne in detrimentul producatorilor interni.

Crescatorii s-au intalnit saptamana trecuta pentru a discuta problema celor sapte milioane de miei pentru care nu au avut cipuri de identificare, reclamand faptul ca ANSVSA le-a pus la dispozitie abia in aceasta luna 900.000 de crotalii. Fara cipuri, animalele nu mai pot fi vandute decat pentru carne, crescatorii pierzand sume de bani importante. ANSVSA trebuia sa puna la dispozitia producatorilor crotaliile pentru cei peste sapte milioane de miei care au fost fatati in acest an, acest lucru fiind obligatoriu pentru identificarea genetica a acestora.

Pentru ca nu au facut-o, gasind cu greu 900.000 de crotalii de abia acum, dupa ce noi am protestat public, ANSVSA creaza mari pierderi crescatorilor de ovine, mai ales celor care urmau sa vanda material pentru prasila. Neexistand acea identificare obligatorie, ei nu mai pot vinde animalele decat pentru carne, pierzand foarte multi bani.

Fara crotaliere nu putem vinde mieii nici macar pe piata interna cu ocazia Pastelui”,a declarat Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Producatorilor de Ovine si Caprine din Romania.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...