Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de oi acuza ansvsa de favorizarea importurilor de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de ovine si caprine din Romania acuza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) de favorizarea importatorilor de carne in detrimentul producatorilor interni.

Crescatorii s-au intalnit saptamana trecuta pentru a discuta problema celor sapte milioane de miei pentru care nu au avut cipuri de identificare, reclamand faptul ca ANSVSA le-a pus la dispozitie abia in aceasta luna 900.000 de crotalii. Fara cipuri, animalele nu mai pot fi vandute decat pentru carne, crescatorii pierzand sume de bani importante. ANSVSA trebuia sa puna la dispozitia producatorilor crotaliile pentru cei peste sapte milioane de miei care au fost fatati in acest an, acest lucru fiind obligatoriu pentru identificarea genetica a acestora.

Pentru ca nu au facut-o, gasind cu greu 900.000 de crotalii de abia acum, dupa ce noi am protestat public, ANSVSA creaza mari pierderi crescatorilor de ovine, mai ales celor care urmau sa vanda material pentru prasila. Neexistand acea identificare obligatorie, ei nu mai pot vinde animalele decat pentru carne, pierzand foarte multi bani.

Fara crotaliere nu putem vinde mieii nici macar pe piata interna cu ocazia Pastelui”,a declarat Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Producatorilor de Ovine si Caprine din Romania.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...