Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de oi acuza ansvsa de favorizarea importurilor de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de ovine si caprine din Romania acuza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) de favorizarea importatorilor de carne in detrimentul producatorilor interni.

Crescatorii s-au intalnit saptamana trecuta pentru a discuta problema celor sapte milioane de miei pentru care nu au avut cipuri de identificare, reclamand faptul ca ANSVSA le-a pus la dispozitie abia in aceasta luna 900.000 de crotalii. Fara cipuri, animalele nu mai pot fi vandute decat pentru carne, crescatorii pierzand sume de bani importante. ANSVSA trebuia sa puna la dispozitia producatorilor crotaliile pentru cei peste sapte milioane de miei care au fost fatati in acest an, acest lucru fiind obligatoriu pentru identificarea genetica a acestora.

Pentru ca nu au facut-o, gasind cu greu 900.000 de crotalii de abia acum, dupa ce noi am protestat public, ANSVSA creaza mari pierderi crescatorilor de ovine, mai ales celor care urmau sa vanda material pentru prasila. Neexistand acea identificare obligatorie, ei nu mai pot vinde animalele decat pentru carne, pierzand foarte multi bani.

Fara crotaliere nu putem vinde mieii nici macar pe piata interna cu ocazia Pastelui”,a declarat Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Producatorilor de Ovine si Caprine din Romania.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...