Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de pasari din romania, doresc intrarea in asociatia producatorilor europeni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) ar putea deveni membra a organizatiilor europene din sectorul oualor dupa ce Luca Monaldi, directorul executiv al Monaldi Group,

trust ce detine Agrimon, cel mai mare producator de oua din Romania, a fost ales recent vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor Europeni de Oua (EEPA), organizatie ce reuneste cei mai mari producatori de produse lichide din oua si praf de oua din UE, informeaza UCPR.

Monaldi Group, prin Agrimon, produce si vinde in Romania, dar si pe piata externa, oua in coaja si o serie larga de produse din oua, obtinute dintr-un complex modern, situat in Braila. EEPA este organizatia ce reuneste cei mai mari producatori de produse lichide din oua si praf de oua din UE

EEPA si EEPTA (European Egg Packers and Traders Association), grupate in EUWEP (European Union of Holesale with Eggs, Egg Products, Poultry and Game) sunt cele mai reprezentative organizatii din Europa responsabile de protejarea si promovarea intereselor producatorilor de oua si ale industriei oualor.

Alegerea mea este o recompensa semnificativa, nu doar pentru compania pe care o reprezint, ci, in special, deoarece recunoaste rolul si valoarea pietelor de oua si produse din oua sud si est europene si nivelul lor calitativ si tehnologic excelent., a spus Luca Monaldi, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste viitorul productiei de oua in Romania, Monaldi a evidentiat productia in crestere de oua in coaja si produse din oua si faptul ca sectorul trebuie sa fie din ce in ce mai mult implicat si reprezentat la nivel european.

Ca membru al UCPR, Luca Monaldi se afla printre sprijinitorii initiativei de primire a UCPR in cadrul EEPTA. Presedintele UCPR, Ilie Van, este interesat sa sprijine aceasta initiativa, care ar adauga apartenenta la EEPTA la pozitia deja consolidata a UCPR in Asociatia Europeana a Producatorilor si Procesatorilor de Carne de Pasare.

In UCPR activeaza peste 200 firme, care detin 350 ferme, primele 15 mari companii asigurand 60% din productia de carne de pasare. Piata industriei avicole din Romania se ridica la peste un miliard de euro in 2011.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...