Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de pasari din romania, doresc intrarea in asociatia producatorilor europeni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) ar putea deveni membra a organizatiilor europene din sectorul oualor dupa ce Luca Monaldi, directorul executiv al Monaldi Group,

trust ce detine Agrimon, cel mai mare producator de oua din Romania, a fost ales recent vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor Europeni de Oua (EEPA), organizatie ce reuneste cei mai mari producatori de produse lichide din oua si praf de oua din UE, informeaza UCPR.

Monaldi Group, prin Agrimon, produce si vinde in Romania, dar si pe piata externa, oua in coaja si o serie larga de produse din oua, obtinute dintr-un complex modern, situat in Braila. EEPA este organizatia ce reuneste cei mai mari producatori de produse lichide din oua si praf de oua din UE

EEPA si EEPTA (European Egg Packers and Traders Association), grupate in EUWEP (European Union of Holesale with Eggs, Egg Products, Poultry and Game) sunt cele mai reprezentative organizatii din Europa responsabile de protejarea si promovarea intereselor producatorilor de oua si ale industriei oualor.

Alegerea mea este o recompensa semnificativa, nu doar pentru compania pe care o reprezint, ci, in special, deoarece recunoaste rolul si valoarea pietelor de oua si produse din oua sud si est europene si nivelul lor calitativ si tehnologic excelent., a spus Luca Monaldi, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste viitorul productiei de oua in Romania, Monaldi a evidentiat productia in crestere de oua in coaja si produse din oua si faptul ca sectorul trebuie sa fie din ce in ce mai mult implicat si reprezentat la nivel european.

Ca membru al UCPR, Luca Monaldi se afla printre sprijinitorii initiativei de primire a UCPR in cadrul EEPTA. Presedintele UCPR, Ilie Van, este interesat sa sprijine aceasta initiativa, care ar adauga apartenenta la EEPTA la pozitia deja consolidata a UCPR in Asociatia Europeana a Producatorilor si Procesatorilor de Carne de Pasare.

In UCPR activeaza peste 200 firme, care detin 350 ferme, primele 15 mari companii asigurand 60% din productia de carne de pasare. Piata industriei avicole din Romania se ridica la peste un miliard de euro in 2011.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...