Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de pasari din romania, doresc intrarea in asociatia producatorilor europeni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) ar putea deveni membra a organizatiilor europene din sectorul oualor dupa ce Luca Monaldi, directorul executiv al Monaldi Group,

trust ce detine Agrimon, cel mai mare producator de oua din Romania, a fost ales recent vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor Europeni de Oua (EEPA), organizatie ce reuneste cei mai mari producatori de produse lichide din oua si praf de oua din UE, informeaza UCPR.

Monaldi Group, prin Agrimon, produce si vinde in Romania, dar si pe piata externa, oua in coaja si o serie larga de produse din oua, obtinute dintr-un complex modern, situat in Braila. EEPA este organizatia ce reuneste cei mai mari producatori de produse lichide din oua si praf de oua din UE

EEPA si EEPTA (European Egg Packers and Traders Association), grupate in EUWEP (European Union of Holesale with Eggs, Egg Products, Poultry and Game) sunt cele mai reprezentative organizatii din Europa responsabile de protejarea si promovarea intereselor producatorilor de oua si ale industriei oualor.

Alegerea mea este o recompensa semnificativa, nu doar pentru compania pe care o reprezint, ci, in special, deoarece recunoaste rolul si valoarea pietelor de oua si produse din oua sud si est europene si nivelul lor calitativ si tehnologic excelent., a spus Luca Monaldi, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste viitorul productiei de oua in Romania, Monaldi a evidentiat productia in crestere de oua in coaja si produse din oua si faptul ca sectorul trebuie sa fie din ce in ce mai mult implicat si reprezentat la nivel european.

Ca membru al UCPR, Luca Monaldi se afla printre sprijinitorii initiativei de primire a UCPR in cadrul EEPTA. Presedintele UCPR, Ilie Van, este interesat sa sprijine aceasta initiativa, care ar adauga apartenenta la EEPTA la pozitia deja consolidata a UCPR in Asociatia Europeana a Producatorilor si Procesatorilor de Carne de Pasare.

In UCPR activeaza peste 200 firme, care detin 350 ferme, primele 15 mari companii asigurand 60% din productia de carne de pasare. Piata industriei avicole din Romania se ridica la peste un miliard de euro in 2011.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...