Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de pasari sustin ca scandalul oualor reprezinta o alarma falsa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania Ilie Van crede ca „scandalul oualor”- declansat de reprezentantii Vier Pfoten – reprezinta „o alarma falsa”. „S-a tras un semnal de alarma gresit, asociatia de protectie a animalelor a dezinformat de fapt”, a apreciat miercuri Van, dupa incheierea audierilor desfasurate la Comisia pentru Agricultura.

In context, presedintele UCPR a subliniat ca stampila de pe oua nu face trimitere la siguranta alimentara ci la sistemul de crestere al pasarilor. Sistemul de notare este de la 0 la 3 si se prezinta astfel: ouale stampilate cu 0 provin de la fermele ecologice, cele inscriptionate cu 1 provin de la pasari crescute in sistemul extensiv, cele notate cu 2 provin de la pasari crescute la sol iar cele stampilate cu 3 – de la cele care cresc in hale.

Referitor la cifra 3, inscriptionata pe oua, reprezentantii crescatorilor de pasari spun ca aceasta nu prezinta nicio problema in ceea ce priveste calitatea oualor, aceasta fiind una acceptata la nivelul Uniunii Europene. In plus, stresul pasarilor crescute in custi este mult mai mic decat acela al gainilor crescute liber, mai sustin crescatorii de pasari, care citeaza studii de specialitate europene si americane.

Presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara, a declarat ca, prin demersuri ca acelea ale organizatiei de protectie a animalelor s-ar urmari scoaterea de piata europeana a unor produse romanesti.

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...