Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de pasari sustin ca scandalul oualor reprezinta o alarma falsa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania Ilie Van crede ca „scandalul oualor”- declansat de reprezentantii Vier Pfoten – reprezinta „o alarma falsa”. „S-a tras un semnal de alarma gresit, asociatia de protectie a animalelor a dezinformat de fapt”, a apreciat miercuri Van, dupa incheierea audierilor desfasurate la Comisia pentru Agricultura.

In context, presedintele UCPR a subliniat ca stampila de pe oua nu face trimitere la siguranta alimentara ci la sistemul de crestere al pasarilor. Sistemul de notare este de la 0 la 3 si se prezinta astfel: ouale stampilate cu 0 provin de la fermele ecologice, cele inscriptionate cu 1 provin de la pasari crescute in sistemul extensiv, cele notate cu 2 provin de la pasari crescute la sol iar cele stampilate cu 3 – de la cele care cresc in hale.

Referitor la cifra 3, inscriptionata pe oua, reprezentantii crescatorilor de pasari spun ca aceasta nu prezinta nicio problema in ceea ce priveste calitatea oualor, aceasta fiind una acceptata la nivelul Uniunii Europene. In plus, stresul pasarilor crescute in custi este mult mai mic decat acela al gainilor crescute liber, mai sustin crescatorii de pasari, care citeaza studii de specialitate europene si americane.

Presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara, a declarat ca, prin demersuri ca acelea ale organizatiei de protectie a animalelor s-ar urmari scoaterea de piata europeana a unor produse romanesti.

CC a aprobat preluarea Frigotehnica de către Roca SA
Autor: meatmilk  /   joi, 19 iulie 2018

(Comunicat) Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Platforma ROCA SA preia companiile Frigotehnica SRL şi Eco Clima Industrial SRL.   Platforma ROCA SA, înfiinţată în anul 2017, este o platformă de investiţii şi management dedicată finanţării companiilor româneşti aflate în dificultate (financiară, de...

Smithfield Foods își extinde operațiunile în Polonia
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 19 iulie 2018

Smithfield Foods intenționează să valorifice cererea de carne de pasăre din Marea Britanie investind într-o companie de profil cu sediul în Morliny, Polonia.   Această mișcare este menită să sporească atenția Smithfield Foods asupra cărnii albe prelucrate, sectorul oferind o oportunitate de creștere a afacerilor. Compania...