Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de pasari sustin ca scandalul oualor reprezinta o alarma falsa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania Ilie Van crede ca „scandalul oualor”- declansat de reprezentantii Vier Pfoten – reprezinta „o alarma falsa”. „S-a tras un semnal de alarma gresit, asociatia de protectie a animalelor a dezinformat de fapt”, a apreciat miercuri Van, dupa incheierea audierilor desfasurate la Comisia pentru Agricultura.

In context, presedintele UCPR a subliniat ca stampila de pe oua nu face trimitere la siguranta alimentara ci la sistemul de crestere al pasarilor. Sistemul de notare este de la 0 la 3 si se prezinta astfel: ouale stampilate cu 0 provin de la fermele ecologice, cele inscriptionate cu 1 provin de la pasari crescute in sistemul extensiv, cele notate cu 2 provin de la pasari crescute la sol iar cele stampilate cu 3 – de la cele care cresc in hale.

Referitor la cifra 3, inscriptionata pe oua, reprezentantii crescatorilor de pasari spun ca aceasta nu prezinta nicio problema in ceea ce priveste calitatea oualor, aceasta fiind una acceptata la nivelul Uniunii Europene. In plus, stresul pasarilor crescute in custi este mult mai mic decat acela al gainilor crescute liber, mai sustin crescatorii de pasari, care citeaza studii de specialitate europene si americane.

Presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara, a declarat ca, prin demersuri ca acelea ale organizatiei de protectie a animalelor s-ar urmari scoaterea de piata europeana a unor produse romanesti.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...