Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de pasari sustin ca scandalul oualor reprezinta o alarma falsa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania Ilie Van crede ca „scandalul oualor”- declansat de reprezentantii Vier Pfoten – reprezinta „o alarma falsa”. „S-a tras un semnal de alarma gresit, asociatia de protectie a animalelor a dezinformat de fapt”, a apreciat miercuri Van, dupa incheierea audierilor desfasurate la Comisia pentru Agricultura.

In context, presedintele UCPR a subliniat ca stampila de pe oua nu face trimitere la siguranta alimentara ci la sistemul de crestere al pasarilor. Sistemul de notare este de la 0 la 3 si se prezinta astfel: ouale stampilate cu 0 provin de la fermele ecologice, cele inscriptionate cu 1 provin de la pasari crescute in sistemul extensiv, cele notate cu 2 provin de la pasari crescute la sol iar cele stampilate cu 3 – de la cele care cresc in hale.

Referitor la cifra 3, inscriptionata pe oua, reprezentantii crescatorilor de pasari spun ca aceasta nu prezinta nicio problema in ceea ce priveste calitatea oualor, aceasta fiind una acceptata la nivelul Uniunii Europene. In plus, stresul pasarilor crescute in custi este mult mai mic decat acela al gainilor crescute liber, mai sustin crescatorii de pasari, care citeaza studii de specialitate europene si americane.

Presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara, a declarat ca, prin demersuri ca acelea ale organizatiei de protectie a animalelor s-ar urmari scoaterea de piata europeana a unor produse romanesti.

Cursul Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

Inaq Consulting-IFS Training Center organizează un nou curs: ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS”. vezi toate detaliile despre curs   Program și localizări:   București 27-28.02.2018 Inscrie-te acum! Sibiu 01-02.03.2018 Timișoara 01-02.03.2018 Brașov  06-07.03.2018 Suceava...

MADR: Modificări ale legislației schemelor de plăți în agricultură
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care transpune prevederile Regulamentului (UE) 2017/2393, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și totodată aduce unele clarificări prevederilor existente. Modificările si clarificările aduse au implicații asupra cererilor unice de plată aferente anului 2018, care se depun...