Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescătorii de pui şi Ponta, câştigători în urma scandalului cărnii de cal

Autor: Meat MIlkmarți, 12 martie, 2013

În urma scandalului cărnii de cal etichetată ca fiind de vită, unul din doi români a declarat că şi-a schimbat alegerile legate de consumul de carne. Marii câştigători sunt producătorii de carne de pui şi premierul Victor Ponta, care a beneficiat de capital de imagine, potrivit unui sondaj online, informează economica.net.

Producătorii de pui sunt marii câştigători în scandalul cărnii de cal care a izbucnit la mijlocul lunii ianuarie şi în România. Pentru că sunt mult mai suspicioşi cu privire la provenienţa cărnii de vită pe care o cumpără, peste jumătate dintre românii care au participat la un sondaj de opinie au declarat că şi-au schimbat obiceiurile privind consumul de carne, în timp ce 14,26% declară că au cumpărat mai multă carne de pui ambalată provenită de la producători cunoscuţi. De asemenea, 7,75% au declarat că nu au mai cumpărat carne de vită deloc.

Când vine vorba de achiziţia cărnii în care au încredere, cele mai importante 3 criterii menţionate rămân marca de producător (63% dintre respondenți), tipul de carne din care e preparat produsul (55% dintre consumatorii chestionaţi) şi informaţiile care atestă originea şi calitatea produsului (48% dintre respondenţi). De altfel, În România, carnea de pasăre (pui, curcan, struţ) este aproape singura categorie care a impus mărci de încredere, spre deosebire de alte categorii (carne de vită sau de porc) unde nu există nici măcar în fază incipientă o astfel de abordare.

În ceea ce priveşte gestionarea crizei, 40.7% dintre respondenţi consideră că autorităţile din România au intervenit corect pentru restabilirea adevărului, Victor Ponta fiind personalitatea publică cu cea mai mare vizibilitate în această controversă (65%).

Cercetarea pe care se bazează studiul a fost realizată de de Rogalski Grigoriu Public Relations în perioada 28 februarie – 4 martie a.c pe platforma iVOX.ro pe un eşantion de 4.659 de persoane. (mai multe pe economica.net).

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...