Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de taurine au ajuns la un acord cu ministerul agriculturii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sindicatul Crescatorilor de Taurine din Romania (SCTR) a a semnat doua protocoale de colaborare cu Ministerul Agriculturii, „unul privind infiintarea «biroului fermierului» unde toti fermierii vor avea posibilitatea consilierii si depunerii de petitii, urmand ca SCTR sa monitorizeze rezolvarea acestora si al doilea privind rezolvarea celorlalte revendicari”, informeaza SCTR care adauga ca ambele protocoale vor fi publice.

Membrii SCTR au pichetat, saptamana trecuta, sediul Ministerului Agriculturii. Sindicalistii cereau semnarea unui protocol privind alocarea celor aproximativ 800 de milioane de lei pentru sprijinirea sectorului zootehnic, fonduri anuntate de ministrul Ilie Sarbu. Fondurile destinate acordarii de sprijin financiar producatorilor din sectorul zootehnic pentru anul 2008 au fost suplimentate, prin modificarea Hotararii nr. 3/2008, fiind transferate unele sume de la acele activitati pentru care nu au fost depuse cereri, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Crescatorii de taurine au protestat, deasemenea, in a doua jumatate a lunii decembrie 2008, in apropierea Vamilor Nadlac, Petea si Bors, nemultumiti ca se importa lapte fara respectarea normelor de calitate impuse de Uniunea Europeana. Sindicalistii amenintau ca vor picheta, in ianuarie, Ministerul Agriculturii si sediul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si vor bloca si fabricile procesatoare care importa lapte, dar protestele au fost amanate.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...