Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de taurine au ajuns la un acord cu ministerul agriculturii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sindicatul Crescatorilor de Taurine din Romania (SCTR) a a semnat doua protocoale de colaborare cu Ministerul Agriculturii, „unul privind infiintarea «biroului fermierului» unde toti fermierii vor avea posibilitatea consilierii si depunerii de petitii, urmand ca SCTR sa monitorizeze rezolvarea acestora si al doilea privind rezolvarea celorlalte revendicari”, informeaza SCTR care adauga ca ambele protocoale vor fi publice.

Membrii SCTR au pichetat, saptamana trecuta, sediul Ministerului Agriculturii. Sindicalistii cereau semnarea unui protocol privind alocarea celor aproximativ 800 de milioane de lei pentru sprijinirea sectorului zootehnic, fonduri anuntate de ministrul Ilie Sarbu. Fondurile destinate acordarii de sprijin financiar producatorilor din sectorul zootehnic pentru anul 2008 au fost suplimentate, prin modificarea Hotararii nr. 3/2008, fiind transferate unele sume de la acele activitati pentru care nu au fost depuse cereri, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Crescatorii de taurine au protestat, deasemenea, in a doua jumatate a lunii decembrie 2008, in apropierea Vamilor Nadlac, Petea si Bors, nemultumiti ca se importa lapte fara respectarea normelor de calitate impuse de Uniunea Europeana. Sindicalistii amenintau ca vor picheta, in ianuarie, Ministerul Agriculturii si sediul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si vor bloca si fabricile procesatoare care importa lapte, dar protestele au fost amanate.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...