Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de taurine au ajuns la un acord cu ministerul agriculturii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sindicatul Crescatorilor de Taurine din Romania (SCTR) a a semnat doua protocoale de colaborare cu Ministerul Agriculturii, „unul privind infiintarea «biroului fermierului» unde toti fermierii vor avea posibilitatea consilierii si depunerii de petitii, urmand ca SCTR sa monitorizeze rezolvarea acestora si al doilea privind rezolvarea celorlalte revendicari”, informeaza SCTR care adauga ca ambele protocoale vor fi publice.

Membrii SCTR au pichetat, saptamana trecuta, sediul Ministerului Agriculturii. Sindicalistii cereau semnarea unui protocol privind alocarea celor aproximativ 800 de milioane de lei pentru sprijinirea sectorului zootehnic, fonduri anuntate de ministrul Ilie Sarbu. Fondurile destinate acordarii de sprijin financiar producatorilor din sectorul zootehnic pentru anul 2008 au fost suplimentate, prin modificarea Hotararii nr. 3/2008, fiind transferate unele sume de la acele activitati pentru care nu au fost depuse cereri, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Crescatorii de taurine au protestat, deasemenea, in a doua jumatate a lunii decembrie 2008, in apropierea Vamilor Nadlac, Petea si Bors, nemultumiti ca se importa lapte fara respectarea normelor de calitate impuse de Uniunea Europeana. Sindicalistii amenintau ca vor picheta, in ianuarie, Ministerul Agriculturii si sediul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si vor bloca si fabricile procesatoare care importa lapte, dar protestele au fost amanate.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...