Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crescatorii de vitei sfideaza criza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Maramures, crescatorii de vitei pentru carne din cele sapte ferme existente in localitatea Calinesti supravietuiesc crizei, asa cum arata cotidianul online infomm.ro.

Recesiunea si subventiile pe animal, date neglijent, nu au blocat experimentele simple ale crescatorilor din Calinesti, care au crescut si exportat vitei.

In prezent, fermele cu o medie a efectivelor situata intre 20 si 50 de capete rezista si prospera economic, chiar daca sunt afectae de cresterea pretului la porumb.

Cresterea, de catre importatori, a pretului de achizitie in viu (8,5 lei/kg) tine fermierii deasupra liniei de plutire. (TS)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...