Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de vitei sfideaza criza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Maramures, crescatorii de vitei pentru carne din cele sapte ferme existente in localitatea Calinesti supravietuiesc crizei, asa cum arata cotidianul online infomm.ro.

Recesiunea si subventiile pe animal, date neglijent, nu au blocat experimentele simple ale crescatorilor din Calinesti, care au crescut si exportat vitei.

In prezent, fermele cu o medie a efectivelor situata intre 20 si 50 de capete rezista si prospera economic, chiar daca sunt afectae de cresterea pretului la porumb.

Cresterea, de catre importatori, a pretului de achizitie in viu (8,5 lei/kg) tine fermierii deasupra liniei de plutire. (TS)

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...