Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescatorii de vitei sfideaza criza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Maramures, crescatorii de vitei pentru carne din cele sapte ferme existente in localitatea Calinesti supravietuiesc crizei, asa cum arata cotidianul online infomm.ro.

Recesiunea si subventiile pe animal, date neglijent, nu au blocat experimentele simple ale crescatorilor din Calinesti, care au crescut si exportat vitei.

In prezent, fermele cu o medie a efectivelor situata intre 20 si 50 de capete rezista si prospera economic, chiar daca sunt afectae de cresterea pretului la porumb.

Cresterea, de catre importatori, a pretului de achizitie in viu (8,5 lei/kg) tine fermierii deasupra liniei de plutire. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...