Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crescătorii polonezi de porci din zonele afectate, ajutați de UE

Autor: Meat MIlkvineri, 28 martie, 2014

Producatorii de carne de porc din zonele supuse unor restrictii a transportului animalelor datorita aparitiei pestei porcine africane vor primi plati garantate de 35,7 EUR/100kg pentru porcii sacrificati, incepand cu 26 februarie, a anuntat Comisia Europeana.

Uniunea Europeana va acoperi 50% din orice subventie publica necesara pentru a ajunge la acest pret, restul fiind asigurat de guvernul polonez. Scopul masurii este despagubirea fermierilor din zona apropiata granitei tarii cu Belarus pentru daunele suferite din cauza aparitiei pestei porcine africane in regiune.

„Chiar si in conditiile in care inspectiile veterinare au demonstrat siguranta si sanatatea carnii provenite din zona si lipsei virusului pestei porcine africane, acesti producatori pot suferi probele la preturi si perturbarea comercializarii”, arata nota de informare CE referitoare la masura. „Indubitabil a existat o reducere a increderii atat la nivel de consumator, cat si la nivel de abator”, arata documentul citat. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...