Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crește numărul focarelor de PPA din Ungaria

Autor: Maria Demetriadvineri, 11 octombrie, 2019

Potrivit autorităților sanitar-veterinare din Ungaria, citate de Radio România Actualități, în ultima perioadă au fost descoperite sute de cadavre de porci mistreți decedați din cauza pestei porcine africane, într-o zonă în care anterior nu a fost confirmată prezența acestui virus. Nu au fost înregistrate până în prezent îmbolnăviri în rândul porcilor domestici.

 

Mistreții au fost găsiţi în zona localității Budakeszi pe un domeniu de vânătoare împrejmuit, autoritățile luând măsurile necesare în astfel de situații pentru a se împiedica răspândirea virusului în afara perimetrului.

 

Autoritatea de resort din Ungaria informase la sfârșitul săptămânii trecute că analizele de laborator au confirmat prezența virusului pestei porcine africane în cazul cadavrelor a 5 mistreți, care fuseseră descoperite pe acest teren.

 

Specialiștii consideră că pesta porcină africană ar fi ajuns în zonă prin intermediul oamenilor deoarece terenul respectiv se află la o distanță mare de regiunile din estul Ungariei în care a fost depistat anterior virusul.

 

Începând din luna aprilie a anului trecut, virusul pestei porcine africane a fost depistat în cazul a numeroși mistreți, dar în Ungaria nu au fost înregistrate deocamdată îmbolnăviri în rândul porcilor domestici.

GEA a lansat filmul ecologic FoodTray
Autor: Nora Marin  /   joi, 17 octombrie 2019

GEA a lansat un ambalaj durabil numit FoodTray, care combină tehnologia de termoformare cu cartonul și filmul.   Complexul ecologic de carton / film dezvoltat de GEA și de partenerii săi din industrie poate fi separat la sfârșitul lanțului de aprovizionare și va putea fi consultat la Ziua tehnologiei de ambalare a GEA din...

Newtrition X, marele succes al târgului Anuga 2019
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 9 octombrie 2019

Chiar după primele zile ale celui mai mare târg mondial dedicat industriei alimentare, se poate spune că marele succes al evenimentului este secțiunea Newtrition X, axată pe inovație.   Avansuri rapide în tehnologie, descoperiri științifice de ultimă generație și un consumator care se așteaptă din ce în ce mai mult la...