Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crestere a exporturilor de carne din ucraina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In prima jumatate a anului, Ucraina a inregistrat o crestere a exporturilor de carne in termeni monetari cu aproape 90 la suta fata de perioada similara din 2010, informeaza agroinfo.

Concret, in intervalul ianuarie-iunie 2011, au fost tranzactionate pe pietele externe marfuri in valoare totala de 95,7 milioane dolari, cu 89,7 procente mai mult decat acum un an. In pofida declinului cu 41,4%, valoarea importurilor de carne a Ucrainei a depasit suma obtinuta din tranzactiile externe, respectiv 111,2 milioane dolari.

Exporturile de lapte si alte produse lactate, oua, pasari de curte si miere au crescut cu 8,8%, ajungand la valoarea de 33,7 milioane dolari, in timp ce importurile au depasit 60 milioane dolari, mai mult cu 16,9% comparativ cu prima jumatate a anului trecut.

Intre timp, autoritatile de la Kiev au anuntat masuri de stimulare a productiei in sectorul zootehnic. Astfel, fiecare intreprindere agricola va primi de la stat 5.000 de hrivne (echivalentul a aproximativ 437 euro) pentru fiecare vaca ce are un randament anual de peste 4.300 litri. Guvernul considera ca acest lucru va motiva fermierii sa sporeasca efectivele de animale.

In plus, vor fi investite 500 milioane hrivne (43,7 milioane euro) in constructia si reconstructia de ferme. De asemenea, in prezent se afla in desfasurare un proiect ce vizeaza alocarea de compensatii financiare pentru achizitionarea de juninci pentru ingrasare, fiind acordate 7 hrivne pentru fiecare kilogram in viu.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...