Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cresterea euro, resimtita la pretul carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Deprecierea leului coincide cu debutul unei perioade de scadere a consumului in industria carnii si va fi direct resimtita in pretul produselor din carne, intrucat aproximativ 70% din materia prima folosita este importata si platita, in general, in euro, potrivit producatorilor din domeniu, citati de Mediafax.

„In primul rand, industria romaneasca a preparatelor din carne este deficitara la capitolul materie prima cu aproximativ 70%. Asta inseamna ca acest procent trebuie acoperit din achizitii extra si intracomunitare, care se platesc, in general, in euro. Mai grav este, insa, ca aprovizionarile cu materie prima din luna decembrie a anului trecut se vor achita in luna ianuarie a acestui an, iar diferentele de curs valutar vor creste semnificativ pierderile financiare pe care le vor inregistra agentii economici din industria alimentara”, a declarat vicepresedintele grupului Angst, Stefan Padure, potrivit Mediafax.

Vicepresedintele producatorului de mezeluri Cris-Tim, Gabriel Alexandru, arata ca scaderea cotatiei leului se suprapune cu o perioada in care consumul de carne este in scadere. „Daca in anii anteriori producatorii din domeniu suportau scaderea consumului si a sezonalitatii, acceptand o profitabilitate mai slaba in primele luni ale anului si mizand pe o revenire in lunile urmatoare, in 2009 acestia nu se mai pot baza pe o astfel de strategie. In conditiile unei deprecieri accelerate a leului si fara a sti unde se opreste aceasta depreciere, aplicarea unei astfel de strategii va fi echivalenta cu jocul la «ruleta ruseasca»”, a spus Alexandru.

Deprecierea leului, corelata cu celelalte efecte ale contextului actual, va duce, pe langa scaderea consumului, la o crestere mai lenta a cererii pentru produsele premium in raport cu cea pentru produsele destinate segmentului low-cost si mediu, afirma Radu Dumitrescu, brand managerul producatorului de mezeluri Principal Company.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...