Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Creșterea glicocenului și nutriţia scroafelor în gestaţia târzie

Autor: Meat MIlkluni, 19 mai, 2014

Nutriţia scroafelor în gestaţia târzie poate favoriza supravieţuirea purceluşilor nou-născuţi prin creşterea depozitelor de glicocen, prin îmbunătăţirea productivităţii colostrului sau a compoziţiei acestuia, precum şi prin creşterea producţiei de lapte trecătoare, arată un studiu dat publicităţii în revista Animal şi preluat de PigProgress.net.

Analiză făcută arată că supravieţuirea purceilor nou-născuţi este o problemă majoră, în special în timpul primelor trei zile după naştere. Pentru a fi capabili să supravieţuiască, purceii nou-născuţi pot beneficia de trei surse diferite de energie: glicogen, colostru şi laptele temporar, care instrumentează acoperirea necesarului de energie.

Selecţia puilor mai mari pe parcursul a două decenii a provocat creşterea purceilor mai mult în timpul fazei critice neonatale, deoarece selecţia programelor a scăzut indirect cu greutatea la naştere a porcilor, dar şi pentru că selecţia a crescut dimensiunea în greutatea a purceilor la naştere, în comparaie cu a celorlalţi nou-născuţi.

Diferitele încercări au fost făcute pentru a se reuşi creaşterea ratei de supravieţuire pe termen scurt a purceluşilor, lucru care înseamnă, supravieuirea până la trei zile de lactaţie, axându-se pe îmbunătăţirea transferului vital de energie de la mamă la pui care este atât de vitală, fie în uter, fie în secreiţile mamare. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...