Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Creșterea numărului de produse tradiționale atestate, analizată la MADR

Autor: meatmilkluni, 20 ianuarie, 2020

În data de 14 ianuarie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cât și președinții filialelor acestei organizații cu reprezentativitate la nivel național, ai Asociației Bio România, precum și reprezentanți ai Agenției Naționale a Zonei Montane, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci și  ai Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare Turism – București.

 

Scopul acestei întâlniri a fost identificarea și stabilirea unui plan de acțiuni care să contribuie la susținerea și promovarea produselor agroalimentare românești înregistrate pe scheme de calitate naționale, precum și la dezvoltarea acestei nișe de produse.

 

Nechita-Adrian OROS, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la această întâlnire alături de Aurel Simion, secretarul de stat – coordonator al Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț și al Agenției Naționale pentru Zona Montană.

 

În cadrul întâlnirii de lucru, s-a discutat despre analiza modalităților de a îmbunătăți colaborarea interinstituțională dintre autoritățile responsabile cu implementarea legislației naționale privind atestarea produselor tradiționale, cu scopul creșterii numărului de produse tradiționale atestate de MADR și cultivarea încrederii consumatorilor în calitatea acestor produse.

 

O altă temă aflată pe ordinea de zi a vizat organizarea de târguri de profil, destinate produselor atestate/recunoscute de MADR distinct față de spațiul alocat produselor convenționale. De asemenea, au fost dezbătute subiecte ce privesc elaborarea de noi scheme de calitate voluntare, precum și posibilitățile de finanțare din fonduri europene a produselor agricole și alimentare înregistrate pe scheme de calitate. Totodată, s-a discutat și despre promovarea produselor de calitate agroalimentare românești în cadrul agroturismului.

 

Ministrul Adrian Oros a apreciat drept benefică întâlnirea cu reprezentanții producătorilor de produse tradiționale pe care îi consideră parteneri în dezvoltarea politicilor din domeniu agroalimentar și în elaborarea viitorului Plan Național Strategic.

Întâlnirea ministrului Agriculturii cu Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, l-a primit luni, 20 ianuarie 2020, la sediul instituției pe E.S. Sufyan Qudah, Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei în România.   În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la schimburile comerciale cu produse agroalimentare dintre...

ANPC a organizat o întâlnire cu asociațiile de consumatori
Autor: meatmilk  /   joi, 23 ianuarie 2020

ANPC a organizat recent o întâlnire cu asociațiile și organizațiile de consumatori din România. Scopul întâlnirii a fost unul consultativ și a avut ca rezultat final desemnarea reprezentanților asociațiilor de consumatori în Consiliul consultativ pentru protecția consumatorilor, organizat la nivel național.   La...