Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare

Autor: Maria Demetriadvineri, 19 aprilie, 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în Europa.

 

Preocuparea generală a fost exprimată de toate țările reprezentate la cea de-a 61-a Adunare Generală Anuală a CLITRAVI din Salzburg, la începutul acestei săptămâni. Datorită creșterii puternice a cererii chinezești pentru carnea de porc, prețul global este în prezent cu aproximativ 30% peste nivelul înregistrat la începutul lunii ianuarie 2019.

 

CLITRAVI a declarat că se așteaptă ca această situație să continue pentru viitorul previzibil și consideră că acest lucru va avea un impact asupra altor sectoare din industria cărnii. Costul materiei prime pentru industria prelucrătoare reprezintă de obicei aproximativ 50%, iar în unele cazuri, 75% din costul total de producție.

 

Organismul comercial a subliniat cât de important este faptul că întregul lanț de aprovizionare înțelege că creșterea prețurilor la carnea de porc nu este o situație temporară. CLITRAVI și membrii săi se vor întâlni cu alte părți ale lanțului de aprovizionare și cu autoritățile europeneși naționale, pentru a analiza provocarea și preocupările.

 

Președintele în exercițiu al CLITRAVI, Robert Volut, citat de GlobalMeatNews, a declarat: „În cadrul întâlnirii a fost exprimată o mare consternare, această situație amenință potențial întreprinderile, locurile de muncă și mijloacele de trai din întreaga industrie europeană”.

Acțiunea antioxidanților naturali în produsele lactate
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 20 iunie 2019

Pe plan mondial, consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de antioxidanții naturali prezenți în sursele lor alimentare, decât de antioxidanții sintetici, care au fost restricționați din cauza efectelor lor toxice și carcinogene (Zambonin et al., 2012L0. Printre aceștia se numără acizii fenolici, activi ca antioxidanți cu efecte...

Carnea și provocările viitorului
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 14 iunie 2019

Proteinele alternative care pot acționa ca înlocuitori ai alimentelor tradiționale, de origine animală, sunt investiții financiare considerabile și atractive, pentru a satisface nevoile nutriționale și cerințele alimentare ale unei populații prezise la mijlocul secolului la 10 miliarde de persoane. Uriașa problemă, însă, este aceea...