Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare

Autor: Maria Demetriadvineri, 19 aprilie, 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în Europa.

 

Preocuparea generală a fost exprimată de toate țările reprezentate la cea de-a 61-a Adunare Generală Anuală a CLITRAVI din Salzburg, la începutul acestei săptămâni. Datorită creșterii puternice a cererii chinezești pentru carnea de porc, prețul global este în prezent cu aproximativ 30% peste nivelul înregistrat la începutul lunii ianuarie 2019.

 

CLITRAVI a declarat că se așteaptă ca această situație să continue pentru viitorul previzibil și consideră că acest lucru va avea un impact asupra altor sectoare din industria cărnii. Costul materiei prime pentru industria prelucrătoare reprezintă de obicei aproximativ 50%, iar în unele cazuri, 75% din costul total de producție.

 

Organismul comercial a subliniat cât de important este faptul că întregul lanț de aprovizionare înțelege că creșterea prețurilor la carnea de porc nu este o situație temporară. CLITRAVI și membrii săi se vor întâlni cu alte părți ale lanțului de aprovizionare și cu autoritățile europeneși naționale, pentru a analiza provocarea și preocupările.

 

Președintele în exercițiu al CLITRAVI, Robert Volut, citat de GlobalMeatNews, a declarat: „În cadrul întâlnirii a fost exprimată o mare consternare, această situație amenință potențial întreprinderile, locurile de muncă și mijloacele de trai din întreaga industrie europeană”.

Aditivii naturali, soluții optime pentru procesarea cărnii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 28 februarie 2019

Aditivii alimentari sunt utilizați pentru a facilita sau a completa o mare varietate de metode de producție alimentară. Cele două funcții de bază ale aditivilor sunt: ​​(1) să facă alimentele sigure prin conservarea lor, și (2), să facă alimentele să arate bine și să fie gustoase. În conformitate cu regula generală privind...

Demersuri la C.E. pentru flexibilizarea zonelor de restricție impuse de PPA
Autor: meatmilk  /   luni, 4 februarie 2019

(Comunicat ANSVSA) În marja întâlnirii șefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers – CVO) din Uniunea Europeană (UE), care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 29 – 30 ianuarie, dr. Geronimo Brănescu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), împreună cu o...