Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare

Autor: Maria Demetriadvineri, 19 aprilie, 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în Europa.

 

Preocuparea generală a fost exprimată de toate țările reprezentate la cea de-a 61-a Adunare Generală Anuală a CLITRAVI din Salzburg, la începutul acestei săptămâni. Datorită creșterii puternice a cererii chinezești pentru carnea de porc, prețul global este în prezent cu aproximativ 30% peste nivelul înregistrat la începutul lunii ianuarie 2019.

 

CLITRAVI a declarat că se așteaptă ca această situație să continue pentru viitorul previzibil și consideră că acest lucru va avea un impact asupra altor sectoare din industria cărnii. Costul materiei prime pentru industria prelucrătoare reprezintă de obicei aproximativ 50%, iar în unele cazuri, 75% din costul total de producție.

 

Organismul comercial a subliniat cât de important este faptul că întregul lanț de aprovizionare înțelege că creșterea prețurilor la carnea de porc nu este o situație temporară. CLITRAVI și membrii săi se vor întâlni cu alte părți ale lanțului de aprovizionare și cu autoritățile europeneși naționale, pentru a analiza provocarea și preocupările.

 

Președintele în exercițiu al CLITRAVI, Robert Volut, citat de GlobalMeatNews, a declarat: „În cadrul întâlnirii a fost exprimată o mare consternare, această situație amenință potențial întreprinderile, locurile de muncă și mijloacele de trai din întreaga industrie europeană”.

Tendințe pe piața ingredientelor, aditivilor și membranelor în procesarea cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat IFFA 2019) Aditivii tehnologici eficienți sunt utilizați, atât în fabricarea produselor tradiționale din carne, cât și a noilor produse înlocuitoare. Din punctul de vedere al consumatorului, există multe discuții despre calorii, înlocuitori de grăsimi și observăm o evoluție a paradigmei, de la "mai rapid, mai ieftin și...

Importanța culorii și pigmenților naturali în laptele de vacă
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 29 martie 2019

Culoarea este unul dintre atributele care afectează percepția consumatorului asupra calității unui produs alimentar. Pe lângă aromă și textură, culoarea este considerată un atribut major, care contribuie la ideea generală de calitate. Prin urmare, în industria alimentară, evaluarea culorii a devenit o parte importantă a...