Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cresterea vacilor de carne, o afacere cu potential in romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii Ministerului Agriculturii spun ca arma secreta a succesului sunt vacile de carne. Acestia considera ca in strainatate va fi apreciata carnea de vita de la noi, informeaza Recolta.eu.

Strainii au intuit deja potentialul terenului si au inceput sa creasca vaci de carne in Romania, iar fermierii romani pot sa-si dezvolte propria cireada de vaci de carne, colaborand cu elvetienii.

In Romania consumul de carne de vita, pe cap de locuitor, este de 7 kilograme pe an. In schimb, in Franta consumul ajunge la 25 de kilograme pe cap de locuitor.

Tocmai de aceea, pe piata vest-europeana, un kilogram de carne de vita de calitate poate ajunge si la 50 de euro.

Ministrul Daniel Constantin sustine, la randul sau, investitiile in acest sector. Acesta a precizat intr-un interviu acordat ziarului Bursa ca una din prioritatile actuale ale zootehniei romanesti este reorientarea catre cresterea vacilor de carne.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...