Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cresterea vacilor de carne, o afacere cu potential in romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii Ministerului Agriculturii spun ca arma secreta a succesului sunt vacile de carne. Acestia considera ca in strainatate va fi apreciata carnea de vita de la noi, informeaza Recolta.eu.

Strainii au intuit deja potentialul terenului si au inceput sa creasca vaci de carne in Romania, iar fermierii romani pot sa-si dezvolte propria cireada de vaci de carne, colaborand cu elvetienii.

In Romania consumul de carne de vita, pe cap de locuitor, este de 7 kilograme pe an. In schimb, in Franta consumul ajunge la 25 de kilograme pe cap de locuitor.

Tocmai de aceea, pe piata vest-europeana, un kilogram de carne de vita de calitate poate ajunge si la 50 de euro.

Ministrul Daniel Constantin sustine, la randul sau, investitiile in acest sector. Acesta a precizat intr-un interviu acordat ziarului Bursa ca una din prioritatile actuale ale zootehniei romanesti este reorientarea catre cresterea vacilor de carne.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...