Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cresteri de preturi in industria piscicola

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile fructelor de mare au fost intotdeauna fluctuante neexistind doi ani cu preturi asemanatoare scrie Finnian O'Luasa, Bord Bia Paris. Astfel preturile au crescut cu 60 la suta pentru somon roz de Pacific, si cu peste 20 la suta pentru cod Atlantic. O serie de factori influenteaza pretul somonului in acest an, cei mai importanti fiind o zona de pescuit foarte saraca in somon Alaska si intarzierile in recuperarea productiei de somon de crescatorie chilian.

Si preturile crustaceelor urmeaza o tendinta de crestere din cauza cresterii cererii in pietele emergente. Productia de stridii si scoici a fost mai mica in acest an ceea ce va duce la cresterea preturilor in ultimul trimestru al acestui an si la incetarea timpurie a sezonului francez Bouchot care se preconizeaza sa se incheie in noiembrie.

Principalii factori responsabili pentru tendintele mentionate sunt o iarna extrem de rece in 2009, care a incetinit cresterea speciilor de acvacultura (somon, midii, stridii), bolile legate de mortalitate, care au scazut, de asemenea, productia, si cresterea puterii de cumparare a consumatorilor in pietele emergente.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...