Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cresteri de preturi in industria piscicola

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile fructelor de mare au fost intotdeauna fluctuante neexistind doi ani cu preturi asemanatoare scrie Finnian O'Luasa, Bord Bia Paris. Astfel preturile au crescut cu 60 la suta pentru somon roz de Pacific, si cu peste 20 la suta pentru cod Atlantic. O serie de factori influenteaza pretul somonului in acest an, cei mai importanti fiind o zona de pescuit foarte saraca in somon Alaska si intarzierile in recuperarea productiei de somon de crescatorie chilian.

Si preturile crustaceelor urmeaza o tendinta de crestere din cauza cresterii cererii in pietele emergente. Productia de stridii si scoici a fost mai mica in acest an ceea ce va duce la cresterea preturilor in ultimul trimestru al acestui an si la incetarea timpurie a sezonului francez Bouchot care se preconizeaza sa se incheie in noiembrie.

Principalii factori responsabili pentru tendintele mentionate sunt o iarna extrem de rece in 2009, care a incetinit cresterea speciilor de acvacultura (somon, midii, stridii), bolile legate de mortalitate, care au scazut, de asemenea, productia, si cresterea puterii de cumparare a consumatorilor in pietele emergente.

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...