Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Creșteri spectaculoase ale profiturilor în industria de lactate

Autor: meatmilkmiercuri, 18 decembrie, 2019
Romanii consuma lactate, iar firmele de profil castiga tot mai mult teren pe an ce trece. Potrivit risco.ro, anul 2018 a fost unul extrem de profitabil pentru producatorii de produse din lapte. Unele dintre cele mai mari firme au inregistrat cresteri spectaculoase a profiturilor.

Daca in trecut consumul de lapte, branza, smantana si alte produse lactate se rezuma la produsele obtinute local, astazi vorbim de o intreaga industrie generatoare de profituri foarte mari. Dovada ca afacerile merg bine in sectorul productiei de lactate? Doua companii de renume au inregistrat cresteri spectaculoase a profitului in 2018! Iata, asadar, cum arata cifra de afaceri si profitul inregistrat de trei mari companii din Romania:

FABRICA DE LAPTE BRASOV S.A.

 

FABRICA DE LAPTE BRASOV sau Olympus, asa cum este cunoscuta compania, ofera o gama variata de produse. Compania este detinuta de o familie care a dezvoltat deja o traditie a producerii produselor lactate.

Olympus a intrat pe piata gastronomica din Romania in 1999 si s-a extins treptat. In 10 ani a achizitionat fabrici renumite de prelucrare a laptelui din Grecia, a construit un depozit frigorific dotat cu cea mai inalta tehnologie la Crevedia, iar apoi a construit fabrica de lactate de la Halchiu, jud. Brasov, finalizata la inceputul anului 2011.

Iaurtul specific grecesc este vedeta companiei, insa aceasta are multe alte produse, toate la fel de calitative si de gustoase. Iar afacerile merg bine pentru FABRICA DE LAPTE BRASOV. Compania a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de 468 milioane de RON, in cresterea cu 8% fata de anul 2017.

Profitul a cunoscut o crestere remarcabila. Daca in 2017 compania inregistrat o pierdere de 1 milion de RON, in 2017 a avut un profit de 12,3 milioane de RON, in crestere cu 1287% fata de anul precedent.

FRIESLANDCAMPINA ROMANIA S.A.

 

Piata produselor lactate din Romania este dinamica si promite foarte multe schimbari pozitive. Cu toate acestea, este o piata competitiva, iar companiile producatoare de produse lactate se confrunta cu foarte multe provocari.

FrieslandCampina a progresat pe piata din Romania si s-a facut remarcata datorita produselor pe care le-a lansat, targetand mai multe grupuri de oameni. Un brand vedeta al companiei este Napolact, insa si Milli ofera o varietate de produse lactate. Tot in portofoliul companiei se afla si Oke, Completa, Frico si Dots.

Cu toate acestea, Napolact este de departe cel mai cunoscut brand, oferind o varietate de produse de larg consum: lapte, iaurt, bauturi pe baza de iaurt, smantana, unt si diferite tipuri de branza. Dar sa vedem si ce spun cifrele inregistrate de companie in ultimii ani.

Compania a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de 416,8 milioane de RON, in crestere cu 8% fata de anul 2017. O cresterea spectaculoasa a fost inregistrata la capitolul profit. Astfel, daca in 2017 compania a inregistrat o pierdere de 209,7 mii RON, in 2018 a inregistrat o crestere de 5954%. Asadar, profitul companiei in 2018 a fost de 12,8 milioane de RON.

HOCHLAND ROMANIA SRL

 

Hochland sau Bucuria Gustului, asa cum mai este cunoscuta compania, a luat nastere in 1972, cand George Summer si Robert Reich au infiintat fabrica de branzeturi Hochland. Astazi, cu o experienta de peste 85 de ani in domeniul branzeturilor, Hochland este o companie de familie, independenta de marile corporatii, si unul dintre cei mai importanti producatori de branza din Europa. Are 16 fabrici, in 8 tari, in care lucreaza peste 4.000 de angajati.

Produsele Hochland au intrat pe piata din Romania in 1993, prin intermediul companiei Whiteland, iar Hochland Romania a luat nastere oficial in 1998, prin preluarea fabricii de la Sighisoara, unde a inceput productia de branza topita. In 1999 Hochland achizitioneaza fabrica de la Sovata, unde produce branzeturi specific romanesti, precum cascavalul, dar si materie prima pentru fabrica de branza topita de la Sighisoara.

Cifrele arata bine pentru Hochland Romania. Astfel, compania a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de 399,6 milioane de RON, in crestere cu 18% fata de anul precedent. Profitul a cunoscut si el o crestere, insa nu la fel de spectaculoasa cum s-a intamplat in cazul companiilor prezentate anterior. Hochland Romania a inregistrat in 2018 un profit de 32,9 milioane de RON, in crestere cu 9% fata de anul 2017.

Asa cum spuneam, industria producatoare de lactate este intr-o continua crestere, companiile de top inregistrand cifre tot mai mari. Preferintele romanilor in ceea ce priveste produsele lactate de larg consum au crescut, motiv pentru care piata cunoaste o dinamica interesanta.

Campanie de rebranding a companiei Elit
Autor: meatmilk  /   luni, 9 decembrie 2019

”La Elit nu se schimbă nimic! Doar eticheta!” Rebranding de succes al producătorului ardelean de mezeluri inclus în top 10 companii din județul Alba   Pentru Elit, una dintre cele mai importante companii producătoare de mezeluri din România, cu o experiență de peste 16 ani în acest domeniu, 2019 a însemnat în primul...

Stâna Turistică-Sergiana, o poveste despre Tradiţii şi Bunătăţuri
Autor: meatmilk  /   luni, 2 decembrie 2019

După multă vreme, oaspeţi au trecut din nou pragul Stânii Turistice din Poiana Braşov. Din Tindă, până în Casa Mare, ba şi în Grădină, locul i-a întâmpinat purtându-i parcă prin poveşti ţesute de mocani în ceasuri de veghe lângă turmă, ori lângă vetrele care-i adunau pe sară. Iar de atunci, la Stână, zilele sunt de...