Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cris-Tim a ales utilajele Marel

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

In România, asa cum s-a intâmplat in multe state europene, portionarea standardizata devine din ce in ce mai importanta. Standardizarea aduce multe beneficii atât producatorilor, industriei alimentare, cât si consumatorilor, fiind o solutie win-win. In vederea dezvoltarii gamei de produse din carne proaspata si pentru a intra pe piata greutatii fixe, Cris-Tim a ales solutia de portionare si ambalare a companiei Marel.

Marel are peste 15 ani de experienta in segmentul portionarii inteligente, creând valoare adaugata producatorilor si consumatorilor din intreaga lume, fiind lider in acest domeniu.

Solutia de portionare si ambalare, dezvoltata de Marel si implementata la fabrica Cris-Tim Recunostinta din Filipestii de Padure (judetul Prahova), constituie o metoda continua de maximizare a productivitatii si de minimizare a riscurilor de blocare a productiei, scopul fiind obtinerea unui randament maxim din materia prima utilizata si eficientizarea fortei de munca.

Utilajul de portionare Marel I-Cut 55 este proiectat pentru transarea muschiului (file-ului) de porc fasonat, proaspat si dezosat in portii de greutate sau grosime fixa. Piesa principala este trimisa de la masina de portionare pe o linie de ambalare conceputa cu doua nivele de conveiere. Nivelul superior este destinat transportului pieselor feliate mai departe, trecând de operatori. Nivelul inferior este conveierul cu tavi, unde operatorii asaza tavile gata ambalate.
Linia de ambalare este dotata cu sase puncte de ambalare, prevazute cu cântare Marel etans, de mare precizie, concepute special pentru industria de procesare a alimentelor. Operatorii iau piesa feliata de pe conveierul superior si o asaza pe masa de ambalare, urmând sa formeze loturi de produse si sa le aranjeze in tavi. Tavile sunt cântarite si asezate in punctul de ambalare. Când greutatea pachetului se incadreaza in limitele prevazute, ope­ratorii asaza tavile pregatite pe conveierul pentru tavi. Operatorii iau orice resturi sau felii neutilizabile si le reasaza pe conveierul superior, care le transporta la capatul liniei, unde sunt evacuate. Tavile care sunt gata sunt transmise, apoi, mai departe, la masina de ambalare si sigilare a tavilor.

Aceasta solutie semiautomatizata reprezinta o tehnologie avansata pentru a livra produse uniforme, cu valabilitate indelungata, intr-un mediu igienic.
Marel este furnizorul mondial principal de utilaje, sisteme si servicii avansate pentru industria pestelui, carnii rosii si carnii de pasare. Marcile companei – Marel, Stork Poultry Processing si Townsend Further Processing – sunt printre cele mai respectate din industrie. Având birouri si filiale in peste 30 de tari si o retea mondiala de 60 de agenti si distribuitori, Marel lucreaza cu clientii sai pentru a largi cât mai mult posibilitatile procesarii alimentare.

Marel este o companie multinationala, iar unitatile ei de lucru se afla in Olanda, Danemarca, Statele Unite, Islanda, Slovacia si Singapore, fiind un furnizor unitar pentru procesatorii de alimente din intreaga lume. Compania este lider mondial in domeniul sistemelor integrate pentru industria pestelui si a carnii de pasare si un furnizor important in sectorul industrial al carnii rosii. De la procurarea materiilor-prime si pâna la ambalarea produsului finit – de la unitatile independente, standardizate, pâna la sistemele integrate, cu ope­ra­re „la cheie” – produsele Marel sunt concepute astfel incât sa poata indeplini fiecare cerinta a clientilor companiei.

Compania Marel pune mult accent pe imaginatie si ingeniozitate. Realizând investitii anuale de 5-6% din venituri in domeniul cercetarii si dezvoltarii – un procent cu mult peste ceea ce se investeste de obicei in industrie – Marel impinge constant limitele posibilitatilor din acest sector. Utilajele si componentele de programe software de ultima ora, pe care le produce compania islandeza, ajuta procesatorii de toate dimensiunile, de pe toate pietele, sa-si desfasoare activitatea la un nivel maxim de productivitate, indiferent ca e vorba de procesarea pestelui, carnii rosii, carnii de pasare, brânzei sau produselor preparate. Produsele companiei Marel maresc, intr-o maniera clara si directa, calitatea globala si valoarea alimentelor.

MEDA lansează gama de Salamuri Crud Uscate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 20 februarie 2019

(Comunicat) Producătorul român de mezeluri MEDA PROD ‘98 își extinde oferta de produse cu o nouă categorie de mezeluri: Salamurile crud uscate.   Cu o consistență deosebită, realizate la cele mai înalte standarde tehnologice și de siguranță alimentară, noile salamuri crud-uscate de la MEDA se remarcă prin gustul...

Danone lansează Activia-Ediție limitată cu mesaje inspiraționale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 16 ianuarie 2019

(Comunicat) Activia dă startul unei noi campanii pentru consumatori și a pregătit o ediție limitată de ambalaje cu mesaje inspiraționale, pentru a-i motiva în îndeplinirea obiectivelor pentru 2019.   Începutul anului este perioada când ne stabilim noi țeluri, care, de obicei, sunt orientate pe trei categorii: trup, minte și...